Nejste přihlášen/a.
Mám problém se starším křovinořezem Stihl FS400,který po nastartování na "START" drží otáčky,které po zmáčknutí plynu se dusí až vypne.
Kde hledeat závadu?
Děkuji.
starý benzín, seřízení karburátoru, vadný karbec,ucpaný filtr palivový (tam je tušíšm filcový), vzduchový, pokud neutáhne sám sebe na volnoběh tak je třeba i přidřený...
sundat výfuk a štěrbinou se podívat zda nejsou rýhy na válci
Starý benzín mohu vyloučit,stejně jako vzduchový,a palivový filtr.
Karburátor vyčištěný a seřízený.
Teoreticky jsem myslel na špatnou kompresi,právě kvůli přidření(při vysokých otáčkách jede,a při nízkých ne).
Zítra zkontroluji,a dám vědět.
Nemusí být přidřený, spíš je jen zapečený kroužek. Povedlo se mi tak rozchodit křoviňák i pilu nalezenou na SD. Kroužek i při velké opatrnosti vždy praskl ale stojí stovku. Vyčistit drážku a pokud se "dotkl" ve válci a není tam rýpanec, přeleštit jemnou diamantovou vlnou. Namazat olejem a s novými kroužky složit. Obě závady u mě díky starému benzínu, špatnému oleji nebo jeho poměru. Nastartovat šly oba ale do otáček se dusily.
Takže sem sejmul válec a demontoval píst.
Na pístu sem našel tenkou rýhu na straně výfuku označenou č.1,a vydření označeno č.2,které je přesně i na protilehlé straně u sání.
Dále sem zjistil,že jeden pístní kroužek je vyštíplý.
Zkusil sem si typnout příčinu,a bingo,klika na jehlách vykazuje velkou vůli.
Teď mi poraďte,zda má oprava smysl(pokud budu brát originální díly).
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.