Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co nyní vysadit?

Od: maky® odpovědí: 10 změna:

Při výměně plotu mi vznikl nový záhonek, kvůli pracem kolem plotu tam nyní nic neroste, pěkně jsem ho vyplela a zryla a nyní se ptám, co co byste v tomto období vysadili? Jestli ještě nějaké rajče, nebo něco jiného užitkového, možná i pár letniček? Děkuji za nápady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Klidně můžete vysít hrášek, budete mít ještě pěkné lusky. Kopr nebo petrželku, pokud nemáte. I to Vám do podzimu ještě hezky vyroste. Známá sázela cibulku sazečku, pokaždé po té první. Ale říkala, že už není ta druhá tak velká a pěkná, jako ta z první sadby. Jinak by šlo klidně zasadit keříčky majoránky. Je daleko lepší, než kupovaná, už jsem letos stříhala 3 x. Ale nevím, zda se sazeničky ještě seženou. Jaga.

hodnocení

Dobrý nápad, na hrášek jsem zapomněla a ještě v trhu okouknu, co mi padne do oka, díky. *tanec*

liska*
hodnocení

1x

Vysít špenát, kopr, vysadit bylinky koupené v kontajnerku. Koukněte do květinářství, tam je to v květináčcích prokořeněné, tak to vyklepnout a hned máte parádu. Jen zvážit, co chce stín a co slunko.

hodnocení

0x

souhlasím s tím hráškem, sázela jsem ho 2x ročně ,a ev. fazolky na lusky

zahon
hodnocení

0x

Vysít ředkvičky (pokud máte semínka).

hodnocení

zahon, ted ředkvičky? Jsem už s nima skončila a vyseji až koncem léta, až se budou krátit dny. :)

hodnocení

0x

Špenát ne, vyrůstal by do květu stejně jako ředkvičky. Hrášek a ještě naroste i karotka.

Jestli nemáte příliš sucho, dá se zasadit i pár starých raných brambor, v říjnu budete mít nové - vyzkoušeno. Záhon se navíc pěkně prokypří.

Keříčkové fazole, hrášek, karotka, červená řepa, fenykl, čínské a pekingské zelí, kopr. Později salát, ředkvička, kedlubny

floro*
hodnocení

0x
Odpovedely mnohe, jen doplnim: lze vysevat temer cokoliv, co nabizi vyber v odrudach,vprotoze kazda odruda ma jinak dlouhou dobu vegetace, ci jinak reaguje na delku dne. Napr. redkvicky lze volit celorocni odrudy, lze sazet i na mrazvodolnejsi podrudy poru, dale cekanku salatovou, fazolky pro sklizen lusku, letni odrudy spenatu, cisnke zeli, sterbak.
Je nutny spravny vyber odrudy, kazdou lze sazet v ruznou dobu.

mecik*
hodnocení

0x

Já tyhle nové plochy řeším výsadbou brambor. Není pozdě, brambory budou, možná menší, ale zato pozemek dokonale odplevelený. Již několik let sázím brambory po bramborách- dobýt do konce června a ihned nasadit nové. Mívám ale schované ranné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]