Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny zahrádkáře a jiné návštěvníky.
Tak tohle mi ůplně zničilo surfínie. Co to prosím vás je a jak to zahubit? Já jsem musela všechno ostříhat, zatím jsem surfínie nevyklopila na kompost. Čekám co mi poradíte. Díky.
Šlahouny byly celé takové lepkavé.
Zdravím. I já v nich poznávám molice. Ale chybí jim pár dní do vývinu v dospělce schopných letu. Zatím se chovají jako lezoucí mšice - sají, vypouštějí lepkavou medovici, rostou a škodí. Ida
V dobách, kdy jsem se věnoval pěstování surfínií v nebývalé míře, jsem tyto předpokládané problémy řešil především preventivně. Od výsadby do truhlíků jsem od časného jara dělal postřik v určitých intervalech a podle počasí, zejména proti padlí Rubiganem a proti ostatnímu savému a žravému hmyzu postřikem Karate. Jinak napedené rostliny se jen těžko podaří udržet v dobrém dlouhodobém stavu do podzimu a dále takové rostliny se nedají pro příští sezonu namnožit.
Na kompost nedávete spalte to - je to molice .A na petuniích i surfiniích si běžně pochunává- proto už je vůbec nesázím- ale koupí se na ně plno přípravků . Klidně bych ji ostříhala,postříkala přípravkem proti ní a obroste a pokvete až do podzimu
právě molice vypouští ten lepkavý sajrajt, který je na těch rostlinách
hahanaj, ale jak to, že to nelítá? Molici tady mám, už jsem ji ničila na brukvovité zelenině a vždycky se vznese oblak bílých mušek. Tohle má tenounké nožičky a nelítá to. Já to dala vedle kompostu, ne do něho a chystám se to splálit, ale poprchává, tak nemůžu rozdělat oheň. Asi to nacpu do popelnice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.