Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tohle mi zničilo surfínie

Od: suzymon® odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny zahrádkáře a jiné návštěvníky. :)

Tak tohle mi ůplně zničilo surfínie. Co to prosím vás je a jak to zahubit? Já jsem musela všechno ostříhat, zatím jsem surfínie nevyklopila na kompost. Čekám co mi poradíte. Díky.

doplněno 02.07.17 10:17:

Šlahouny byly celé takové lepkavé.

Tohle mi zničilo surfínie
Tohle mi zničilo surfínie #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

3x

Vypadá to na molici nebo mšici. Na trhu jsou přípravky k jejich hubení jako je Vertimec, Dursban, Baycor a další.

doplněno 02.07.17 10:27:

... molice vylučuje tkz. medovici a to je to lepkavé.

hodnocení

Mšice to není a molice také ne. Obojí znám dobře. Tohle bude jiný porevít.

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. I já v nich poznávám molice. Ale chybí jim pár dní do vývinu v dospělce schopných letu. Zatím se chovají jako lezoucí mšice - sají, vypouštějí lepkavou medovici, rostou a škodí. Ida

jofa*

V dobách, kdy jsem se věnoval pěstování surfínií v nebývalé míře, jsem tyto předpokládané problémy řešil především preventivně. Od výsadby do truhlíků jsem od časného jara dělal postřik v určitých intervalech a podle počasí, zejména proti padlí Rubiganem a proti ostatnímu savému a žravému hmyzu postřikem Karate. Jinak napedené rostliny se jen těžko podaří udržet v dobrém dlouhodobém stavu do podzimu a dále takové rostliny se nedají pro příští sezonu namnožit.

hahanaj*
hodnocení

2x

Na kompost nedávete spalte to - je to molice .A na petuniích i surfiniích si běžně pochunává- proto už je vůbec nesázím- ale koupí se na ně plno přípravků . Klidně bych ji ostříhala,postříkala přípravkem proti ní a obroste a pokvete až do podzimu

právě molice vypouští ten lepkavý sajrajt, který je na těch rostlinách

hodnocení

hahanaj, ale jak to, že to nelítá? Molici tady mám, už jsem ji ničila na brukvovité zelenině a vždycky se vznese oblak bílých mušek. Tohle má tenounké nožičky a nelítá to. Já to dala vedle kompostu, ne do něho a chystám se to splálit, ale poprchává, tak nemůžu rozdělat oheň. Asi to nacpu do popelnice.

72mona3*

Většina už je asi mrtvá. Přilepené mrtvolky nepoletí *smich* Ale přesto jdou poznat, mrchy.

Tohle mi zničilo surfínie #3
hodnocení

Tak se teda chytily do vlastní pasti toho co teda vypouští a co se lepí. Protože já jsem to ničím nestříkala, rovnou jsem to odstřihla. Dobře, tak spálím a zbytek odnesu někam k Labi a tam vyklepu. Je mi líto té půdy, protože je pěkná, ale je to nalezlé i tam. Teda letos bych do toho kopla...

liska*
hodnocení

0x

Tohle bych co nejrychleji spálila, aby se molice nevyvinuly a nezačaly létat. Jinak postřik Mospilanem. Místo nich zasadit asi plektrantus, levandule nebo afrikány. Prostě něco, co molicím nechutná a odpuzuje je to..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]