Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za bylinku

Od: lidu® odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu...kdysi jsem měla bylinky na záhonku a trochu jsem je znala...dnes jsem si všimla jedné bylinky...ale nemohu si vzpomenout na její jméno...děkuji Lidu

Co je to za bylinku

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vypadá jako Bazalka.

pohanka*
hodnocení

0x

Je to zřejmě hodně zvětšené, já tipuji na ,,Dobromysl,, obecnou.

Je vytrvalá, já ji používám všude, kde majoránku.

Někdo tomu může říkat Oregano.

nikdo*
hodnocení

0x

Jsem zvědavý, co to bude. Já, podle těch o 90° přesazených lístků bych řekl, že je to máta, ale ta má špičatější a zubaté listy, tak možná opravdu ta bazalka?

pohanka*

Bazalka má spíše /zelený druh/ lístky vypouklé nahoru, a vytrvalá bazalka je má také zoubkaté.

Tazatelka ale pozná podle vůně, stačí rozemnout a jistě to pozná, bazalka je dobře rozpoznatelná.

liska*

Nejspíš oregáno. Má oproti bazalce lístečky menší, kulatější a jako sametové, bazalka je má lesklé, vypouklé. Potvrdí Vám to vůně.

sasanka*
hodnocení

0x

Já také hlasuji pro dobromysl (Origanum vulgare), tedy oregano. Jestli ji máte ve stínu, tak ji přesaďte, potřebuje hodně sluníčka, aby vytvářela dostatek silic. Je to moje nejoblíbenější koření - pod maso, na pizzu, do omáčky na těstoviny, dokonce i sirup z ní vařím v kombinaci s mátou. *ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]