Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje kytka v lázeňských parcích

Od: pepik* odpovědí: 4 změna:
Mám na zahradě květinu podobnou jako yuka. Hodně roste v lázeňských parcích. Bíle zvonkovité květy má na dlouhém stonku. Jak se jmenuje a jak ji pěstovat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Chtělo by to fotečku. Mohlo by to být toto?
Jak se jmenuje kytka v lázeňských parcích
pepik*
hodnocení

To je přesně ono! Víte, jak se to jmenuje a jak správně pěstovat?
Jmenuje se YUCCA ALOIFOLIA. Překvapuje mne, že ji máte i během zimy na zahradě, ona moc nesnáší teploty k nule, natož pod nulou. Místo na slunci je vhodné, během léta teplota okolo 25°C, během zimy okolo 10°C. Bohatě zalévat jednou až dvakrát týdně, hnojit tak do každé třetí zálivky. Během zimy mírná zálivka, nehnojit. Mladé rostliny se přesazují každý rok do výživé jílovité zeminy s trochou písku. Starší rostliny stačí přesazovat jednou za čtyři, pět let.
cvrcek*
Musím se přidat ,mám tuto yuccu taky stabilně vysazenou na zahradě.Celých pět let bez problémů přečkala jakékoliv počasí.Letos mi ji bohužel totálně zdecimovali zajíci,takže doufám,že na jaře něco vyraší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]