Mám dotaz. Jaké máte zkušenosti s vertikulátory, ev. provzdušňovači trávníků. Ráda bych si nějaký zakoupila, v přijatelné ceně, ale nevím jaký. V mých typech je např. Eta, Brill, Al-ko a další. Trávník máme cca 400 m2. Prosím o radu, který si vybrat. Děkuji.
Opravdu schopný vertikutátor stojí poměrně dost peněz. I já mám trávník vyžadující péči, ale řeším to tak, že si stroj půjčuji u firmy - na den to stojí okolo 400 korun a ačkoliv mám trávník asi 800, řešení mi vyhovuje. Pokud bych měl volit mezi elektřinou a spalovacím motorem, určitě bych volil druhou alternativu, která umožňuje lepší manipulaci - je však zase hlučnější a moc zrovna nevoní...
Využila jsem rady strejce, díky. Vypůjčila jsem si vertikulátor. Byl elektrický o výkonu cca 1300 W. Jediné co mi chybělo, byl sběrný koš u stroje. Jinak v pohodě. Pro každého doporučuji tuto údržbu trávníku provést. Trávník prokoukl. Navíc jsem jej po vertikulaci a před deštěm pohnojila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.