Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moruše převislá Pendula

Od: loli odpovědí: 3 změna:

Přes internetový obchod mi došla malinká 10 cm rostlinka s více rašícími větvičkami. Prý se zapěstovává tak, že větev mám vyvazovat směrem vzhůru tak dlouho, dokud nedosáhne žádané výšky a pak ji přestat vyvazovat. Šlo by nechat všechny větvičky (růst vzhůru) a zaplétat je? Nemám s tímto stromkem zkušenosti. Děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

floro*
hodnocení

0x

Za mě ne. V pozdějším věku se větve při vzvětšování obvodu budou utlačovat, škrtit, atd.

pohanka*
hodnocení

0x

Já jsem měla za to, že převislá moruše se očkuje /nebo roubuje/ na kmínek. Tedy, že koupíte již hotový stromek - zapěstovaný kmínek a nahoře koruna.

Z vašeho možná vyroste keřík. Jsou stromy a nově keře a nejnověji tyto převislé.

Můžete sem dát název zahradnictví, kde jste tuto /podle mne/ ,,raritu,, koupil?

hodnocení

0x

Mohla byste zkusit nechat ty 3 větvičky růst rovně vzhůru, dokud nezesílí, abyste je mohla zaplétat. Ale musely by se zaplétat hodně volně, až zesílí, aby nesrostly a tvořily hezký cop, nebo ze 4 volnou pomlázku. To si tedy myslím, po mých zkušenostech s jinými stromky. Tuto odrůdu jsem zasadila asi před 9ti lety, ale naopak jsem si přéla, aby mi visela dolů přes zídku, což se podařilo. Jinak, plody drobné, spíš na ozdobu. V době stavby časem zašla v buši, udusil ji břečťan. Nebyl na zahradu čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]