Nejste přihlášen/a.
Opadly mi všechny lístky na kanadské borůvce a během tří dnů už začíná opadávat další keřík. Nevíte čím to může být? Mám u sebe 15 keříků kanadských borůvek a mám strach, abych o ně nepřišla.
Z toho drnu pod nimi se nedá usoudit, jestli schnou nebo uhnívají. V čem je máte nasázené, tj. jaká zem, jaké pH, ve volné půdě nebo v květináči, kolik rašeliny, je pod nimi drenáž, jak hnojíte, jak zaléváte a proč je máte v tom drnu.
To jsou jako borůvky starší, myslel jsem, že jsou na jaře sázené. Jestli jsou podežrané, zjistíte lehkým tahem za rostlinu, jak drží v zemi. Jednou jsem si nechal od odborníků v zahradnictví poradit, nasázel borůvky do velikých květináčů, tři roky zkomíraly a pak uhnily kořeny. Tak jsem na to šel po svém, pod každou je 3/4m3 rašeliny, sázeno jaro 2015
Sázíme je pořád stejně, vykopeme hlubší jámu, nasypeme rašelinu, zasadíme a zasypeme rašelinou. V drnu nejsou, to asi ta fotka zkresluje. Hnojili jsme na jaře hnojivem na borůvky, zase stejným, jak už několik let. Na zahradě máme problémy s hraboši a krtky, myslíte, že jsou podhryzené? Ta první borůvka je snad půl metru od elektronického plašiče na hraboše.
Kanadské borůvky? Ty musí sedět v substrátu smíchaném s rašelinou a nejlépe pokrytém kůrou. Ty Vaše trpí zarostlé v trávníku. Odrýpejte opatrně ty drny kolem, vyberte hlínu po obvodě, nasypte tam rašelinu smíchanou s trochou té drnovky a zalijte. Jinak na ně existuje speciální hnojivo, ale do té trávy ne, to až pár týdnů po tom zásahu.
Tak jsme zkusili trochu odhrábnout a zjistili jsme, že je podhryzená. Neskutečné, hned u drahého plašiče na hraboše a vůbec to těm hrabošům nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.