Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaké hnojivo je vhodné na šeřík? Co šeřík nejvíce potřebuje k růstu? Děkuji.
Šeřík bych nějak zvlášť neopečovávala, protože je to plevel. Vzpomínám, za svého dětství bylo v naší obci asi 5 - 6 míst, kde hustě rostly šeříky. Bylo to naše eldorádo. Tam jsme se schovávali, dělali si pokojíčky, "vařili"...
Šeřík dobře roste a bohatě kvete v jakékoliv půdě.
Nedávno jsem šla náhodou svou rodnou obcí. Ty šeříkové remízky už jsou vykácené, všude dlaždice...a já lituju ty dnešní děti, že už nevědí, co to je hrát si na schovku v šeřících. Jaga.
Dusík, fosfor, draslík. Teda N-P-K. Ale obejde se i bez toho. Lesy v lese taky nikdo nehnojí a rostou.
Lesy v lese taky rostou , to zas jo, ale tam to funguje trochu jako jako koloběh. Většinou. Listí, rostlinky, jehličí se rozloží a znovu vyživí živé. Ovšem v hlídaných zahradách vše co opadá shrabeme, plevel vytrháme, trávu posečeme a odvezeme... Takže rostliny mohou časem živořit. A když se k tomu přidá vyžírka v blízkosti (túje, smrk...), tak to taky hlínu vyčerpá. Proto čas od času neuškodit trochu přihnojení. M.
Šeřík spíše vyžaduje odplevelení a občasné zalití zálivkou s přídavkem minerálního hnojiva.U nás u Soudu jsou nádherné šeříky,nevšiml jsem si,že by o ně nějak město pečovalo.
Zdravím. Šeřík k růstu a bohatému kvetení potřebuje především sluníčko, a pokud má spíše vysýchavé stanoviště a je mladý (bez mohutného kořenového systému) dohlédnout, aby měl dost vláhy. Na půdu není náročný, ale vyžaduje krom klasických prvků v půdě i Ca (vápník). Takže pokud přihnojit, dát nejen NPK, ale i dostatečný podíl Ca. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.