Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co je to na mrkvi za fleky. A když takovou mrkec člověk oloupe a sní, jestli se mu něco stane. Ochutnala jsem ji a podle mého subjektivního pocitu chutnala více nasládle než obvykle. Díky moc.
Tohle způsobuje světlo (slunce), které dopadá na vyčuhující části mrkve ze země či po sklizni. Ničemu to neškodí!
Toto opravdu plíseň není
Tak teď nevím, no. Nechci sjíždět matku zbytečně, kdyby to nic nebylo.
No já měla mrkev jednu z domu (na bytě), v neděli byla normální a ve středu se na ní začaly taky tvořit tyhle fleky. Pořád to není plíseň? Byla v lednici, pravděpodobně ze stejného sáčku, jak jsou tyhle...
Po vašem doplnění, že je to pytlíková mrkev, tak si dovolím tvrdit, že je to počínající skládková hniloba. Ze světla může být pouze nazelenalá hlava mrkve, fleky určitě ne. Vyhoďte to.
Vyhoďte to všechno a kupujte mrkev a ne hnus v igelitu.
Souhlasím s pckop, protože s tím mám zkušenosti. Tohle se děje s mrkví koupenou v těch sáčcích. Je to hniloba a nemilosrdně vyhodit.
Jen tu jednu nebo i tu druhou (v sáčku je tenhle zbytek a pak jedna celý, zatím bez skvrn)? Řekla jsem matce, aby je vyhodila, ale určitě to neudělá, víc dělat nemůžu. Nemůžu na ni dohlédnout, jestli ji vyhodila. Přes týden tady nejsem.
No vyhodila bych ty napadené zcela jistě a ty druhé ihned nějak uvařila. Nebo alespoň očistila a nakrájela a druhý den spotřebovala do polévky.
To se nestane, matka je schopná ji bratrovi ukrajovat další dva týdny postupně, k večeři. Pokud ji nevyhodí, zkusím ji zítra tajně vzít a vyhodit ji sama. Ale nevím, jestli se mi to podaří.
Anizonko, to není dobře. Zeptejte se maminky, jestli má Vašeho bratra ráda. Jen tak, normálně. Asi se bude Vaší otázce divit, ale Vy jí můžete na to odpovědět, že když ho má tak ráda, tak by mu neměla dávat jíst potraviny, které mu dříve nebo později způsobí zdravotní potíže. Snad si to uvědomí. Takových lidí je hodně a neuvědomují si, že si za těžké zdravotní problémy mohou většinou sami.
Je to nějaký druh hniloby, který se objevuje na mrkvi z igelitových pyrlíků. Já bych to hned vyhodila. A pokud byla mrkev sladká, tak je to odrůdou. Dnes je tendence pěstovat sladké karotky a ty z ciziny jsou kolikrát tak sladké, že to i zkazí hovězí vývar. Naše doma pěstované mrkve často nejsou vůbec sladké a pozná to i laik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.