Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze množit muškáty i ted? Jak se to dělá?

Od: martina* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak se dají ted v létě množit velkokvěté muškáty? viz druh níže

garten.cz/...

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevím jak tyto, vzpřímené, ale několik let pozpátku, mám převislé. Vždycky je chci zhustit a proto delší šlahouny zaštípnu s kouskem stonku. Je mi líto to vyhodit, tak je zastrčím do země, přímo v truhlíku. Doposud se chytily všechny. A koncem léta si nadávám, že jsem to zase udělala, že je mám příliš husté.

babkazov, to máš dobrý zlepšovák, také to tak budu dělat. *tanec*

hodnocení

2x

Zkuste to, za to nic nedáte, ale čerstvé řízky hezky do chládku, dokud nezakoření.Odlomíte pár řízků, necháte půl dne zaschnout, odstraníte květ i spodní listy a píchnete do truhlíku s vlhkou zeminou. Nikdy jsem to v tuto dobu nezkoušela, ale třeba se podaří.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Muškáty lze řízkovat po celý rok, krom 2. poloviny října, listopadu, prosince a 1. poloviny ledna, kdy je málo světla a řízky na okně by "vyčouhly"a byly neduživé. Do zakořenění udržovat řízky v teple, na světle, ale bez přímého slunka. Jako řízek použít stonek s 1 - 2 páry listů, ale s vyštípnutým květem. Pokud jsou listy krásně velké, odstřihnout jim polovinu, aby tolik neodpařovaly vodu. Substrát udržovat vlhký, ne přemokřený. Mrkněte na video: zkraceno.cz/... Ida

hodnocení

1x

Jak už řekli ostatní. Ano, dají se množit celou letní sezonu. Odlomit, zapíchnout. A do podznimu jsou krásně zakořeněné a schopné přežít zimu. Na jaře už nemusíte žádné nové kupovat.

liska*

Takhle se dá množit hodně rostlin od máty, přes potos a břečťan, po fuchsie...I useknuté rajče. Hlavně, aby byl konec ustřižené větvičky bez lístečků a pokud možno s více kolínky. Substrát spíš lehký a stále vlhký /nepřelít/ a polostín. Jestli se to ujalo, poznáte, když to zjevně roste. U muškátu tak za tři týdny. Pak už může na plné slunko.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]