Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,prosím o radu pěstuji v bytě fialky mám už je cca 2 roky a zatím mi nekvetou,tak by mě zajímalo jak o ně pečovat a jestli je potreba i hnojit atd aby kvetly,děkuji za odpověd.Adéla
moc nezalévat. To byla rada mojí sousedky,70ti leté paní. Lepší je strana na sever/východ a nechat je dost "vyschnout".
Prý je lepší zalévat až když trochu svěsí listy. A jak píší výše...raději nechat v květináči, kde je málo místa a zalévat do misky. Uposlechla jsem a kvetou skoro celý rok.
Zdravím. Doplním vše, co stojí výše. Základním požadavkem je teplo a dost světla - ale pouze rozptýleného, nesnáší slunko. Na slunku ztrácí barvu listy, rostlina celkově zakrňuje, a pokud má dost živin, vytvoří poupata, ale ta jsou před přímým světlem schovaná u země a nevyrostou, nebo v lepším případě jich je málo a mají jen kratičkou stopku. A prospívá jí vlhčí vzduch, ale ne rosení na listy. Taky nesnáší, když voda stojí v podmisce - má ráda vlhko, ale ne přemokření. Ida
Před několika lety strejc popsal velmi pečlivě, jak na pěstování fialek. Stojí to za přečtení. poradte.cz/...
Úplně základním požadavkem je malý květináč, který zalévame do podmisky.
Zkuste jím pohrozit, že je vyhodíte, jakmile nepokvetou. Mě to někdo poradil, také mě dlouho nekvetly. Tak jsem jím nahlas a důrazně domluvila a zanedlouho kvetly, zkuste to.
Rebeko, neurazte se, ale to je stejná rada, jako namlátit ořešáku klackem, protože málo plodil. Další rok pak prý je úroda veliká.
Vy se možná smějete, ale tohle je jedna z hodně rozšířených historek, které "zaručeně" fungují. Nedaří se kytce, přestože jí poskytujete ideální podmínky? Vynadejte jí, ideálně dejte ultimátum. Buď se spraví, nebo likvidace. A bum, najednou je v pohodě. Znám dost lidí, kteří to znají a i pár těch, kteří to vyzkoušeli. Prý úspěšně. Zkuste to vyvrátit, když je dokázáno, že rostliny vnímají... M.
Vyhubování se mi také osvědčilo, ale také pochvala. Že je nejkrásnější, že jí děkuji a aby mi ukázala okraje okrajů svých krásných květů. Také to pomohlo.
Dobrý den, snad myslíte africkou fialku - více viz odkaz. Ta nemá ráda přímé zalévání, ale lepší je zalévat ji do misky pod květníkem. Jinak je nenáročná a měla by hojně kvést. Zdravím!
Zdravím,taky máme doma hodně fialek.Zaléváme je jednou týdně,většínu do misky,hnojíme je jednou za rok,většínou na jare.Teplotu máme doma,něco kolem 22 stupňů.Tý fialky nemají ráďi moc vody.Kvetou nám furt,že by sme je mohly,aji prodávat. cs.wikipedia.org/...
Nekvetou, když mají málo světla. Ještě poznámka k odkazům. Africké fialky se nerosí, dělá to fleky na listech.
Mně se osvědčilo pěstovat africké fialy hydroponicky ve vyvařeném štěrku v roztoku Hydroponixu. Aby nebyl odpar vody velký, provlékla jsem je při sázení plastovou "neviditelnou sukničkou" vystřiženou z PVC obalu. Na oknech stály na východní straně. Bohatě a vytrvale kvetly. Obecně jim vadí zálivka vrchem, kde se voda dostane na listy a stonky. A také zima v místnosti. Dala jsem jich pár jedné paní do obchodu, a tam nepřežily, neb se v zimě o víkendu téměř netopilo, jen temperovalo. Jestli myslíte ty fialky z lesa, tak ty budou chtít podmínky, jako v přírodě a zakvetou jen zjara.
Také kytkám vyhrožuji a také úspěšně. Letos dostala vynadáno vistárie, ale ta není moudrá a stejně si dělá co chce, tak holt půjde do nebíčka. Dělá si jenom listy a zaclání, a na to se jí já teda vykašlu. Kvůli tomu jsem si ji nekoupila. Co se týče fialek, mám a kvetou. Zalévám do misky a hnojím v tomto období asi jednou za 14 dní. V zimě ne. A zalévám když sáhnu prstem na substrát a cítím že je suchý. Nerosit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.