Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč šeřík, který má plno poupat, nevykvete

Od: yarka odpovědí: 4 změna:

Mám na zahrádce asi 3 roky starý šeřík. Každé jaro má plno poupat, která nakonec nevykvetou, ale zaschnou. Můžete mi poradit v čem je problém? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bublanina*
hodnocení

1x

Poupata spálil noční mrazík. Některý rok se to stane, zůstanou pak rezavá a nerostou, stejně jako letos.

hodnocení

0x

To jsem ještě neviděla, aby toto šeřík dělal. Je to opravdu šeřík?

hodnocení

0x

Já si myslím, vzhledem k tomu,že je šeřík ještě mladý. že byste ho měla jak se objeví poupata zalévat, protože v této době je pro něj důležitý dostatek vody. Přiměřené a pravidelné zalévání zlepší jeho celkový růst a udrží i déle květy v dobrém stavu.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Pokud máte keřík teprve 3 roky starý, mohl by to být poslední výkřik módy. Byly vyšlechtěny šeříky (ale i ibišky syrské), které udělají poupata, ale ta se neotevřou. Zůstanou ve fázi poupěte, dlouho, pak uschnou. Začalo to šlechtěním vřesů a tam to mělo úspěch. Ale u šeříků a ibišků to není vyhledávané, tak se to stává "sběratelskou" raritou. Nemáte tento kultivar? Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]