Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ctěl bych radu ohledně cibuloviny,kterou mám na zahrádce.Láme se mi nevydrží stát.Soused ji má taky,ale nádherně vzpřímenou,nevíte kde je chyba?
Zdravím. Toto většinou dělá nedostatek vápníku nebo slunka. Přihnojte. Možná vaší egypťance (snad vidím dobře) toto chybí, nebo soused nemá egyptskou cibuli, ale "cibulošnytlík", který je nižší a kompaktnější, proto vzpřímenější. Protože to, že se "lámou" stvoly nesoucí shluk malých cibuliček, je přirozené. Jen tak, že se stvol zlomí, se dostanou malé cibuličky (v přírodě) k půdě, do které zakoření a vytvoří další generaci. Ida
Hnojím speciálním cereritem pro česnek a cibuli /granulky/. Sázela jsem ze sazečky, vyrostly mi celkem na osmi řádcích jen 2 květy, ty je nutno dát pryč, aby se cibulky nevysilovaly.
Jinak mi připadá, že nepěstujete zeleninu v hlíně, ale v betonu. Chce to zalévat, pokud máte tedy dost vody. Zalévám každý večer, máme vlastní studnu a vody zatím je dost. A přes den občas řádky mezi cibulí nakypřím dlouhou malou motyčkou, aby se hlína provzdušnila. Normální okopávání v těch natích nelze, ale dám sem během dne fotku mé malé dlouhé motyčky, kterou krásně projedu česnek, cibuli, majoránku, okurky i vše ostatní. Cibuli mám moc pěknou a česnek taky, už se těším na sklizeň.
Musíte tomu taky něco dát, když chcete dostat nějaký užitek. V takovém betonu Vám toho mnoho nevyroste. Zahrádce musí dát člověk čas, péči a lásku. Jinak to neroste. Jaga.
Natě cibulovin se snadno lámou. Mám proto maličkou motyčku na dlouhé násadě, tou se nechá protáhnout všechno bez poškození - česnek, cibule, kopr...Moc dobře se s ní pracuje. Koupena v zahradním centru, za 85 korun. A je k nezaplacení.
kvalita sazečky se dá odhadnout podle velikosti cibulek.Podle normy by neměla být větší než 1 cm.Ale co jsem viděl u různých prodejců,to bych sázel jen s velké nutnosti.
JB
Cibuli je nutno zbavovat plevele,ale ta motyčka není příliš vhodná.Při okopávání může lehce poškodit cibule.Lepší je použít Motyčku se špičkou: autopotahy-univerzalni.cz/...
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.