Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibulovina se láme

Od: cervicek2008* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den ctěl bych radu ohledně cibuloviny,kterou mám na zahrádce.Láme se mi nevydrží stát.Soused ji má taky,ale nádherně vzpřímenou,nevíte kde je chyba?

Cibulovina se láme

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Toto většinou dělá nedostatek vápníku nebo slunka. Přihnojte. Možná vaší egypťance (snad vidím dobře) toto chybí, nebo soused nemá egyptskou cibuli, ale "cibulošnytlík", který je nižší a kompaktnější, proto vzpřímenější. Protože to, že se "lámou" stvoly nesoucí shluk malých cibuliček, je přirozené. Jen tak, že se stvol zlomí, se dostanou malé cibuličky (v přírodě) k půdě, do které zakoření a vytvoří další generaci. Ida

jabraka*
hodnocení

3x

Protože cibule roste do květu,je použita nevhodná sazečka.Květní stvoly vylámejte!.Přihnojte draselným hnojivem.Nejlépe je vyset brzy na jaře ze semene,,vyjednotit,nebo i přesázet přebytečné rostliny jinam,cibule je sice menší,ale zato trvanlivá.

JABRAKA

hahanaj*
hodnocení

2x

V tak tvrdé zemině se nedivím, že se nedaří-----je to česnek .

cervicek2008*
hodnocení

díky...za odpověd..

liska*

Ale česnek nemá trubky! To je druh cibule.

hodnocení

0x

Hnojím speciálním cereritem pro česnek a cibuli /granulky/. Sázela jsem ze sazečky, vyrostly mi celkem na osmi řádcích jen 2 květy, ty je nutno dát pryč, aby se cibulky nevysilovaly.

Jinak mi připadá, že nepěstujete zeleninu v hlíně, ale v betonu. Chce to zalévat, pokud máte tedy dost vody. Zalévám každý večer, máme vlastní studnu a vody zatím je dost. A přes den občas řádky mezi cibulí nakypřím dlouhou malou motyčkou, aby se hlína provzdušnila. Normální okopávání v těch natích nelze, ale dám sem během dne fotku mé malé dlouhé motyčky, kterou krásně projedu česnek, cibuli, majoránku, okurky i vše ostatní. Cibuli mám moc pěknou a česnek taky, už se těším na sklizeň.

Musíte tomu taky něco dát, když chcete dostat nějaký užitek. V takovém betonu Vám toho mnoho nevyroste. Zahrádce musí dát člověk čas, péči a lásku. Jinak to neroste. Jaga.

doplněno 14.06.17 06:46:

Natě cibulovin se snadno lámou. Mám proto maličkou motyčku na dlouhé násadě, tou se nechá protáhnout všechno bez poškození - česnek, cibule, kopr...Moc dobře se s ní pracuje. Koupena v zahradním centru, za 85 korun. A je k nezaplacení.

Cibulovina se láme #2
emilka12*

zeptej se souseda a pak se podělte o radu :)

pohanka*
hodnocení

0x

Koupila jsem letos pytlík v Bille za 35 Kč. Napíchala jsem ji nadvakrát, jednu dříve, druhou později. Nestojí ani jedna za nic. Nejsem s ní spokojena, kvalita se zhoršila.

jabraka*
hodnocení

0x

kvalita sazečky se dá odhadnout podle velikosti cibulek.Podle normy by neměla být větší než 1 cm.Ale co jsem viděl u různých prodejců,to bych sázel jen s velké nutnosti.

JB

doplněno 14.06.17 07:42:

Cibuli je nutno zbavovat plevele,ale ta motyčka není příliš vhodná.Při okopávání může lehce poškodit cibule.Lepší je použít Motyčku se špičkou: autopotahy-univerzalni.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]