Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenutá roubovací páska ve stromě

Od: kornel® odpovědí: 4 změna:

zdravím..dávám tady rady :)..a teď jsem sám narazil na problém a potřebuji radu...rozhodl jsem se sice později že si pořídím na zahradu třešeň -vzhledem k pozdní době jsem teď koupil třešeň v kontejneru/kupodivu jsem sehnal i přesně co jsem chtěl/ nádherný stromeček...takže jsem ji dal z kontejneru ven a zasadil...no a kochal jsem se jak mi to pěkně roste...no a zjistil jsem při obhlídce po pár dnech problém - protože se mi tam objevili mravenci a mšice tak jsem si důkladně stromeček prohlédnul a...!--při koupi jsem si nevšiml tenké gumičky/asi 1-2 mm/ na kmínku tak jsem chytil za koneček a chtěl ji dát pryč...

jaké bylo moje zděšení když jsem ji odmotával a nebylo konce-asi tím zahradník měl stáhnutý roub,nedal ji pak pryč a ono to zarostlo do kmínku -takže teď mám nádherný stromek která má asi průměr kmínku 3 cm ale v místě kde byla namotána ta gumka je asi jen jeden1 cm silný kmínek /té gumičky tam bylo namotané moc/-navíc po pár dnech v tom místě to začlo ronit smůlu a to dost-takže jsem to překryl-omotal lehce plast.izolepou a už to neroní-doufám že to místo snad časem zaroste-zesílí-------takže nějakou radu či názor co dál...děkuji a přeji pěkný den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejsem roubařský expert, ale každopádně je dobře, že je páska už pryč. Ránu bych zatřel štěpařským voskem a dál už neřešil. Myslím, že ani není jak. Strom roste, rána se zahojí.

Jinak co jsem našel, tak tyto pásky jsou většinou ve verzi samorozpadávací. Mozná tedy není zapomenutá. Ale i tak se doporučuje včas odstranit. Myslím, že i já jsem koupil strom s tou "zapomenutou" páskou, odmotal jsem ji a kroutil hlavou, jak ji tam mohli zapomenout. :) Ale nebyla zaříznutá, takže o nic nešlo.

Proti mravencům doporučuji lep nanést na kmen stromu co nejvýše. Pokud se nanese nízko, mravenci velmi rychle nanosí kamínky, stébla atd a překlenou to. Pokud to je půl metru vysoko, je to pro ně podstatná práce navíc. *smich*

liska*

A vyvažte si ji k tyčce, ať v tom zúžení ve větru nepraskne.

Přesvěčte se, jestli gumička nemá ještě závit pod kůrou, jestli ano uvolněte řezem v kůře. Pásku, co jste tam dal, tak zase odstraňte. Stromek zafixujte ke kolíku úvazem pod a nad zúženým místem, ať se nevylomí. Kontrolujte úvazy, aby se taky nezačaly zařezávat. Příště stromek zkontrolujte v obchodě.

hodnocení

no tak pasku jsem dal pryč..a stromeček pláče smůlu...no a s tím podíváním před koupí...měl jsem možnost si vybrat ze čtyřech/pravděpodobně asi taky měli tu gumičku/ ale ten měl tu korunku jak ze žurnálu..tak jsem ho vzal no a v místě té gumičky měl širší plast.pásku s tabulkou a-co se jedná,popis a foto plodů- takže to nebylo vidět,stejně bych si toho asi nevšiml protože na blízko mám jiný brejle :) snad to třešnička rozchodí-jinak děkuji všem za radu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]