Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny na listech anturie

Od: kolobezka2® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,mám dva roky anturii a asi před měsícem jsem na listech našla tyto skvrny.Je to od mšic a jak ošetřit?Díky

Skvrny na listech anturie
Skvrny na listech anturie #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

an*
hodnocení

2x

Poničené listy už se zachránit nedají, já bych je ostříhala. Vyrazí nové listy. Některé jsou i zažloutlé, nebyla přelitá, nebo přehnojená?

hodnocení

nebyla ale zkusím ji přesadit a dám na vás ostříhám listy díky

hodnocení

1x

Dobrý den,anturii můžete mít napadenou houbovou chorobou.Bývá to jeden z nejčastějších problémů, protože stejně jako anturie, houba potřebuje k životu vlhko. Při jejím napadení se právě objevuje hnědnutí listů, respektive suché hnědé skvrny.Také jednou z možností je, pokud se na listech objevují hnědé skvrny, že jste anturii vystavila přímým slunečním paprskům, které popálily pletivo, ale spíš se přikláním k té první verzi. Všechny napadené listy bych odstranila ,ale stejně bych anturii ještě ošetřila nějakým fungicidem pro okrasné rostliny proti houbovým chorobám.

hodnocení

Tak jsem ji nechala na sluníčku dva dny a dnes listy ostříhala,rozsadila a zbývající listy umyla mýdlovou vodou.Uvidíme co se z toho vyklube.A děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]