Nejste přihlášen/a.
Jen pro zajímavost.Sice plevel, ale je to léčivka jak napsala pohanka. Zastavuje krvácení, mírně snižuje krevní tlak, užívá se při potížích s močením a při ledvinovém písku a nám ženám reguluje menstruaci, tlumí bílý výtok a zejména se uplatňuje při léčbě gynekologických krvácení. Zevně se používá formou obkladů na pohmožděniny a na záněty šlach, při krvácení hemeroidů formou sedací koupele.Vnitřně se ale používá jen krátkodobě, jinak může dojít k otravě.
Potkala jsem v lesoparku dvě maminky, jak vyrýpávaly do sáčků rostlinky, bylinky, plevely. A že to sbírají pro své děti do školy. Hlavně květ, aby to mělo. A paní, nevíte, jak se jmenuje tahle?...Maminky rostlinky zbaví hlíny, vylisují...a synek zjistí v nočních hodinách, že maminka zapomněla uvést název rostlinky. A tak rychle na Poradte.cz... To je domácí příprava pro školu!
Nic nenechávat na poslední chvíli. Já jsem včera plela v okurkách a bylo tam této rostliny tolik, že jsem nadávala. Naštěstí jen v duchu.
Je to Capsella burza pastoris, tedy Kokoška pastuší tobolka. Velice nepříjemný plevel. Včera jsem ho měla 2 kbelíky. Jaga.
Je to léčivka.
Semena této rostliny lze použít místo tymiánu a hořčice. Takže ještě kousek bůčku a o oběd bude postaráno.
Zdravím. Jé, babojago, když máte takovou zásobu kokošky, třeba byste ji mohla využít jinak, než na kompost. Je to skvělá léčivka. Mrkněte tady: zkraceno.cz/... Ida
Taky je vhodná na zákvas na postřik proti mšicím na zahrádce spolu s kopřivou přesličkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.