Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití smáčedla, postřik

Od: samurraj® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, koupil jsem postemergentní herbicidy na brambory Titus. Je k tomu i smáčedlo Trend 90, ale nikde není uvedeno množství, kolik toho mám dávat.

Na etiketě použití je uvedeno:

Potřebné množství přípravku se vpraví do nádrže postřikovače naplněné polovičním objemem vody potřebným k postřiku a za stálého míchání se přípravek rozpustí. Pak se přidá potřebné množství smáčedla Trend® 90 a voda se doplní na celkový objem a vše se důkladně promíchá.

Pojem potřebné množství je sice hezký, ale nikde není napsáno, kolik přesně. Podotýkám, že balení smáčedla je 1L.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na jaké množství je obsah balení? Na takové množství bude i smáčedlo. Odhaduji 200-300 litrů. Používám ovyčejný saponát a do 10 litrů postřiku stačí 2ml (na ovocné stromy 3ml). Nebude to kritické, hned uvidíte jestli to na listu drží nebo stékají kapky, dobré vyzkoušet.

Trendu 90 se dělá 0,1% roztok. Pro kontrolu agromanualshop.cz/...

doplněno 04.06.17 18:46:

Nevím, čím stříkáte, jaký máte objem postřikovače. 0,1% je 1dcl na 100l postřiku.

doplněno 04.06.17 19:45:

Tak jsem si ještě jednou přečetl otázku a vy asi vůbec nevíte, jak do toho. Takže. Budu počítat s hektary, protože kdo si koupí přípravek s dávkou v gramech /ha nemůže chtít stříkat malou plochu.Titusu se dává maximálně 60g na 1 ha. Doporučená dávka vody na ha je 200 až 300 l. To znamená, že ve 200-300 l vody rozpustíte 60 g Titusu přidáte 2-3 dcl Trendu a vystříkáte to na 1 ha. Tolik teorie. Prakticky si musíte zjistit, kolik váš postřikovač dává vody na určitou plochu za konstantní výšce trysek, tlaku a rychlosti poté přepočíst množství vody, kterou jste schopen postříkat jeden hektar, přispůsobit množství Trendu, pouze dávka Titusu zůstane stejná. Bacha na překročení doporučené dávky na plochu u Titusu, mohl by být problém s pěstováním v příštím roce (rezidua). V podmínkách malé plochy zahrady a ručním postřikovačem bych osobně do toho nešel.

hodnocení

Děkuji, ale moc to nechápu.

Na 1000 dílů vody (postřiku) 1 díl smáčedla.

hodnocení

Dobře děkuji, tohle všechno samozřejmě vím, ale mě spíš šlo o to, proč dávaj toho smáčedla 1L když je základní postřik má balení o objemu nějakých 100ml...

Brambory mám na ploše půl hektaru. Chtěl jsem stříkat Arcadem, který je preemergentní, ale nestihl jsem to a brambory už lezou (cca10cm) a asi by se spálily, tak jsem hledal něco postemergentního. Tento přípravek mi byl doporučen prodejcem, páč původně jsem chtěl Sencor, který nebyl.

Ale děkuji Vám za odpověď.

Jestli jsou brambory zatím takhle malé, udělal bych dělenou aplikaci, teď 30g/ha a těsně před zapojením porostu druhou aplikaci. Plevele to hlavně bere přes listy, účinnost přes kořeny je dost omezená. Arcade jsem ještě nepoužil, tedy neznám. Sencor jsem ještě sehnal, ale má snad končit. Sencor při postemergentní aplikaci mi dokázal Laury pěkně připálit. Buďte rád, že smáčedla je litr (je to holt akce), toho není nikdy dost.

doplněno 05.06.17 09:42:

Není zač a taky pěkný den.

hodnocení

Tak jo pane, díky, je vidět, že se vyznáte, respekt a hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]