Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek-poupata opadávají

Od: kinabalu* odpovědí: 3 změna:

Mám v bytě několik nařízkovaných ibišků. Rostlinám se daří, některé vykvetly plnými květy o průměru 10-12 cm. Ta vydrží asi 2 dny a opadnou. Ale na mnohých opadají poupate ještě před rozkvetením. Proč asi? Děkuji za radu a přeji krásné dny!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To se mi stávalo uvšech ibišků, přestala jsem je pěstovat, ibišek je náročný na světlo. vodu průvan, potřebuje vše stálé..

liska*
hodnocení

0x

Teď se spíš zeptám. Na květ jsou fosforečná hnojiva. Mohou se i na ibišek? Jak ten hnojíte?

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. A máte všechny "pokojové"? Nejsou to náhodou řízky z ibišků venkovních? To by pak poupata opravdu doma opadala. Jinak mám zkušenost opačnou, než aja1945. Já považuju ibišek "pokojový" za velmi nenáročnou dřevinu. Ibišky jsou citlivé pouze na dlouhodobé přísušky - padají listy i poupata, a stanoviště ve stínu, daleko od okna - mají vytáhlé, slabé přírůstky. Jinak na nic. Průvan jim nevadí, hodně vzduchu jim svědčí. Já je mám na okně v ložnici, a tam máme otevřené okno celé dopoledne i v největších mrazech. Ibišky bez poškození. Dokonce dokážou kvést i po 5 let nepřesazené a nepřihnojené. Ale velmi jim prospívá letnění. Zkuste vaše ibišky umístit ven, nejdříve někam do polostínu (pokud máte jen balkon, přistiňte kartonem), a když si zvyknou, můžete je dát víc na slunko. Venku je už teplo, budou se cítit jako ve své domovině a poupata nebudou shazovat. Držím palce. Ida

doplněno 04.06.17 00:23:

Liska, ibišek potřebuje i vápník. Nejlepší je plné hnojivo. Fosfor naopak vhodný není. Nejlepší je každoročně přesadit do zeminy s kompostem, hnojení pak není nutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]