Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palma horska

Od: dieselpower* odpovědí: 8 změna:

Preji hezky den,vlastnim cca rok palmu horskou,tato zakrsla palmicka ze zacatku krasne zahoustla vyhnala plno novych listu ,ted ale posledni dobou se rusdt zastavil a prijde mi ze strada.na listech se objevily svetla mista barva listu je bez lesku jako by na ni sedela vrstva prachu ,ten tam ale neni a tak nevim zda neni necim napadena. Prosim o radu co a jak udelat popripadne vase postrehy a nazory.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dieselpower*
hodnocení

Tak to vypadaji listy.

Palma horska

Na fotce toho moc vidět není, chce to detail. Připadá mi to jako padlí, postřik Ortiva.

dieselpower*
hodnocení

Detail listu

Palma horska #2

hodnocení

0x

A nemáte to spálené? Kdysi jsem byla u známých a ti letnili palmu, kterou od kohosi dostali jako velkou a byl to podobný druh a totálně ji slunkem zničili. Já mám doma dvě tyto palmy, jednu v obýváku a jedna byla v koupelně. Ta má úplně zelené listy a ta v obýváku světlounce zelené až do bíla, když se dají obě vedle sebe, tak vypadají jako jiný druh, je to právě tím osvětlením. Teď se zrovna dívám, že tu jednu dám dál od okna, nebo bude po ní.

dieselpower*
hodnocení

No spalena nebude je cely den v polostinu a prime slunce se na ni nedostane.ale dekuji za odpoved.

Teď mě ještě napadlo, jestli to nejsou svilušky. Ty bývají hodně na mečících a je tím promořeno kdeco. Na jaře jsem koupila cibule mečíků a dala jsem je do květináče, aby vykvetly dřív, no je to samá sviluška a asi je vyhodím, abych si nenakazila ty svoje původní cibule. Zkuste fotku ukázat někde ve specializované prodejně, tam by měli vědět více.

dieselpower*
hodnocení

Ted jsem zrovna poridil nejaky postrik proti ruznym potvurkam.tak to naaplikuji a uvidim co se bude dit.ale i tak dekuji za vase postrehy a preji hezky zbytek dne.

Je na ní sviluška - koukněte se lupou, v paždí lístků uvidíte drobné pavučinky. Pokud nemáte lupu, stačí postříkat vodou a pavučinky se ukáží.

Likvidace svilušek je celkem obtížná, chce to udělat aspoň 2 postřiky chemií (Careo, Mospilan). Hlavně si prohlídněte i ostatní rostliny, většinou jsou napadeny také.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]