Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Copak je to za keř

Od: brrambora odpovědí: 8 změna:
Ahoj, tohle nám roste kousek od domu, celkem divoce, vypadá to trochu jako ibišek a krasne to voní, pozná někdo..?
Copak je to za keř

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rimanka
hodnocení

4x

To je Jasmín,nebo-li Pustoryl-Philadelphus

figurek*
hodnocení

2x

jj, vůně Jasmínu.

Copak je to za keř #2

Pustoryl věncový. Jasmín se tomu jenom nesprávně říká, ale nemá to s ním nic společného.

Ano, je to pustoryl, vzpomínám si, jak kdysi můj děda sehnal sazenici, která měla plnokvěté květy a také voněly mnohem více, než ty obyčejné. Ovšem ten keř byl každý rok plný mšic, i když okolo žádné nebyly, postřiky nepomáhaly a nakonec jsme ho vykáceli. Od té doby jsem podobný neviděla a je to už přes 40 let.

hodnocení

0x

Myslím, že to bude nějaký druh jasmínu.

doplněno 02.06.17 17:05:

Co se Pustorylu týká, nic proti přesnému označení, ale vžité české označní je Jasmín. Takže nevím, na co si tu hrajeme.

02.06.17 15:53
hodnocení

0x

Jasmín?

hodnocení

0x

Jasmín /pustoryl/ jsme také za mého dětství doma měli. Nejprve jen tento obyčejný, časem i ten plnokvětý. Oba krásně voněly. Jsou běžně rozšířené na zahradách i v parcích.

Ale že by byl jasmín podobný ibišku? *ee* To je asi takové přirovnání, jako bych já byla podobná Sofii Loren. :-D Jaga.

hodnocení

0x

To bude asi jasmín zahradní, vůně je stejná jako u jasmínu volně rostoucího v přírodě. Mám keřík na zahradě, je dost houževnatý, chtěla jsem ho zlikvidovat, na podzim ostříhala až u země, zase narostl vesele, ale asi nepokvete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]