Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,ztratila se mi cedulka a tak prosím jestli někdo neví co je to za kultivar.Kvete lososově.Jinak keříku se nedaří,mám obavy že budu muset shánět nový.Takto vykvetla jen jedna větev,ostatní jsem musela ostříhat,srolované listy.Jde mi jen o název,jinak jsem podnikla pro záchranu zálivka,hnojení atd..Děkuji za typy.
Nevím jaks e jmenuje, ale pokud živoří pak nutné odhrnou mulč, pokud máte i textilii tak odstranit ji. Kolem kořenů lehce nakypřit a promíchat s kompostem (prodávají i v pytlích) a rašelinou (např. 20 - 40 l). Utvorřít závlahovou mísu, překrýt zase mulč. kůrou. A řádně prolít vodou,a by se substráty pěkně vymáčely ke kořenům, o zbytek se postarají půdní organismy. Každý týden zalít. Přidat tekuté hnojivo pro rhododendrony. A bude jedna báseň.
Děkuji.Má dobré podloží,substrát co potřebuje,i drenáž,letos jsem přidala hrabanku a trochu rašeliny.zalévám,hnojím Kristalonem.Přesto půl keře byly listy svinuté,to jsem ostříhala a neobráží,takže asi i v zimě trpěl.Mulč má.Tohle je jedna větev na keři,která zustala a teprv po 4 letech výsadby vykvetla.Ostatním rhododendronům se vcelku daří.asi tak ze 14 keřů,nekvetly nikdy 2 a tento poprvé.Tři prostě nejdou.
Dobrý den,byly srolované podélně,prostě nakonec půl keře uschlo,žije jedna větev.Pak mám problém ještě s jedním,ten má listy pěkně tmavě zelené a sem tam tmavě hnědá skvrna,asi houba.ale nikdy nevykvetl.vždy jakoby nasadí popata,ale květ nikde a nakonec místo poupat z toho vyrostou lístky,vypadá to od začátku jako šištice,jakoby hluché poupě,jestli to něco vyžere,ale že by všechny,je to divné.nebo jestli je to málo odolný druh,že namrznou hned zpočátku.Letos budu hlídat,jestli vlastně ta poupata vůbec nasadí,to jsem si nevšimla.Ale mám dobrou zprávu,už jsem zjistila ten druh rhododendronu,takže třikrát hurá..Je to TORTOISESCHELL ORANGE.
A když ustřihnete větev se srolovanými listy, jak vypadá dřevo na řezu?
A co kořeny, drží rostlina v půdě pevně nebo se při krčku klátí? Nemáte tam hryzce?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.