Děkuji vám, máte pravdu. Ta Waigelia je Victoria. Ten černý bez, black lace, ten je krásný, ale až rozkvete, pak to bude hodně velká paráda! Vloni ty keře nechal úřad zasadit a letos začaly kvést.
Ten černý bez je krásný, ale jdou na ně strašně mšice .
72mona3*
A na co mšice v posledních letech nejdou?
Ten černý bez jsem loni dostala. Je to ještě miminko, má sotva patnáct čísel. Přijde mi velmi dekorativní a listy tak trochu připomínají japonský javor. Není vůbec náročný na pěstování a je vlastně "domácí". M.
Já mám několik Vajgélií. Velmi snadno se množí. Stačí po odkvětu ustřihnout větvičku a zapíchnout do země. Je to vděčný, nenáročný a rychle rostoucí keř. Mám i bílou a červenou a všechny vyrostly jen z řízku.
Ale stejně, jsou to opravdu krásné keře! Parádní. Ještě k nim zasadili šeříky, ale nějaký nízký kultivar. Květy mají menší, ale takové naducané. Mšice, to jsou mrchy! Kam se podíváš, tam jsou. Ráda si utrhnu cokoliv zeleného a pár stébel trávy, do vázy. Musím kontrolovat, ať si je nedonesu na své kytky. Jjsou všude a na všem. A také komárů je neuvěřitelné množství pod každým stromem a kolem keřů. Fakt mraky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.