Nejste přihlášen/a.
Pokud chci trhat jakékoliv květy jako například šeříku, není lepší je trhat těsně po dešti? Možná by tak mohly více vonět, když se strom nebo keř napije
Jak na sušení květů šeříku?
Ještě poprosím o radu jak sušit květy šeříku, ostříhal jsem celé ty květy-ty koncové zelené větvičky, na kterých drží jednotlivé květy, mám je i takto usušit(svázané do svazku a pověšené ve stínu), nebo mám jednotlivé květy z těch "lodyh" sundat? Samozřejmě chci, aby se co nejvíce zachovalo aroma i chuť květů
díky moc
Zcela jasný bílý šeřík, všude jich kvetou kvanta, už odkvétají, již jsem svůj fialový ostříhala.
Šeříku je všude plno a kromě parády ve váze neznám jeho daklší využití. Nemám ho ráda ale ani v té váze, druhý den už je povadlý, nevydrží. Nejlepší je na keři. Tam se s ním mohou lidé těšit přece jen trochu déle.
Pokud chcete udělat něco dobrého pro babičku, obalte jí v těstíčku a usmažte květy černého bezu. Ne šeříku, ale skutečného černého bezu. Kdysi se to hojně jedlo, když měli lidé hlouběji do žlabu, říkalo se tomu kosmatice. Stejně se prý dá usmažit i květenství akátu.
Já jsem včera naložila 2 láhve limonády z černého bezu. Ještě 5 dní a "dáme si do nosu". Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.