Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název keře s krásnými velkými květy

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
květy krásně voní, je leoší je před zvadnutím usušit nebo naložit do oleje a mít tak voňavý olej? Nebo udělat čaj pro babičku?
díky
doplněno 30.05.17 16:03:

Pokud chci trhat jakékoliv květy jako například šeříku, není lepší je trhat těsně po dešti? Možná by tak mohly více vonět, když se strom nebo keř napije

doplněno 31.05.17 11:32:

Jak na sušení květů šeříku?

Ještě poprosím o radu jak sušit květy šeříku, ostříhal jsem celé ty květy-ty koncové zelené větvičky, na kterých drží jednotlivé květy, mám je i takto usušit(svázané do svazku a pověšené ve stínu), nebo mám jednotlivé květy z těch "lodyh" sundat? Samozřejmě chci, aby se co nejvíce zachovalo aroma i chuť květů

díky moc

Název keře s krásnými velkými květy
Název keře s krásnými velkými květy #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zcela jasný bílý šeřík, všude jich kvetou kvanta, už odkvétají, již jsem svůj fialový ostříhala.

72mona3*
hodnocení

0x

Šeřík, jak jinak.

Ovšem jak jinak používat květy, než k živé okrase, vám neporadím... M.

jedubaba*

Léčivé účinky šeříku magazin.biooo.cz/...

Šeříkový sirup toprecepty.cz/...

cesmina*
hodnocení

0x

Doplním jen to ,že tento má plné květy.

hodnocení

0x

Šeříku je všude plno a kromě parády ve váze neznám jeho daklší využití. Nemám ho ráda ale ani v té váze, druhý den už je povadlý, nevydrží. Nejlepší je na keři. Tam se s ním mohou lidé těšit přece jen trochu déle.

Pokud chcete udělat něco dobrého pro babičku, obalte jí v těstíčku a usmažte květy černého bezu. Ne šeříku, ale skutečného černého bezu. Kdysi se to hojně jedlo, když měli lidé hlouběji do žlabu, říkalo se tomu kosmatice. Stejně se prý dá usmažit i květenství akátu.

Já jsem včera naložila 2 láhve limonády z černého bezu. Ještě 5 dní a "dáme si do nosu". Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]