Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznání keře

Od: michalkolek odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,už dva roky mi na zahradě roste tento keř.Nevíte co to je?
Poznání keře
Poznání keře #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já si nemohu pomoci, ale myslím si, že je to vrba.

hodnocení

3x

Ano, přesně, je to vrba, je jich několik druhů, některé jsou takové vytáhlé, další kompaktnější. My máme na zahradě taky jednu, různě ji seřezáváme podle potřeby. Je na vlhkém koutě zahrady, takže natáhne do sebe přebytečnou vodu, na jaře ji seřízneme, klacíky necháme na oheň, některé zapícháme do hrachu, pak tím ještě krmím morče. Výhodou vrby je, že se dá různě tvarovat, kdyby se pravidelně stříhala, bude z ní pěkný keřík. Taky se z ní dá na jaře uplést pěkná pomlázka.

doplněno 26.05.17 16:21:

Teď mě ještě napadlo, že někdo to vrbové proutí - teda ty tlustší klacíky nastříhá na špalíčky a pak z toho dělá různé dekortace - třeba nalepit tavnou pistolí na kruhový korpus a tak. Ta vrba je výborná, že vždy obrazí a není vůbec náchylná na změny teplot v zimě.

figurek*
hodnocení

3x

Vrba bílá. Raději ji rychle vykopejte nebo se jí nezbavíte.

michalkolek
hodnocení

No děkuji,také si myslím...vrbu tu už jednu mám,kterou pravidelně střiháme,viz foto.Tato vyrašila z cestičky u skleníku,jen ten tvar je jiný..což sedí,listi ze zahrady použivam jako kompost.
Poznání keře #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]