Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co žere listy jabloně

Od: martinpeugeot® odpovědí: 9 změna:

dobrý den

zjistil jsem na malé i velké jabloni napadení viz foto, list se zkrouti a uvnitř je něco + mravenec tym byl co to je? čím to hubit nějak ekologicky - lepový barevný lapač? Něco mi i řere listy divizny .našel jsem tam malou larvu...diky moc za rady...(nechci pouzivat chemii)

Co žere listy jabloně
Co žere listy jabloně #2
Co žere listy jabloně #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mravenci si často vytvářejí jídelny - vynesou vajíčka mšic, pak je požírají... - dejte si lepové pásy na kmeny stromů

atj*
hodnocení

0x

To by mohly býti mšice,

a mrkněte na Diviznáček zahradní nebo Kukléřka diviznová. Diviznáček je brouk a jeho larvy požírají listy a Kukléřka je housenka.

Napřed musíš zlikvidovat ty malý pracovitý mrchy s puntikatým šátkem na krku, co ti tam ty mšice nanosili. Teprve pak má smysl bojovat proti mšicím. Diviznu ti ale nejspíš žere něco jiného. Ta má chlupaté listy po kterých se mravencům špatně leze takže se jí vyhýbají.
doplněno 29.05.17 07:05:

Proboha, to je čeština- mrchy nanosili, Jak jsem to mohl napsat? Samozřejmě že s puntíkatým šátkem chodil Ferda a ne beruška :)

To snad nemyslíte vážně, že slunéčko sedmitečné někam nosí mšice? To je naopak jeden z nějvětších bojovníků proti nim! Slunéčk naklade vajíčka tam, kde se mšice objeví a jeho larvy pak ty mšice likvidují. A taky mravenci, že se vyhýbají divizně, protože je chlupatá? To je dnes samý vtip. My máme každý rok na zahradě divizny a na jedné je třeba 5 různých živočichů a mravenci mezi nimi rozhodně nechybějí.

asd1

Ferda je beruška? :D

Na listech mšice, asi nejvíc eko je voda s Jarem...

A jo, teď mi to došlo, to je myšleno jako mravenec! Tak se omlouvám, ale jinak my doma máme taky kolikrát mšice na jabloních a vůbec to neřešíme. Pokud květy nezmrzly, tak jsou vždy nějaká jablka, lepší uskladníme, z horších uděláme mošt nebo krouhanku na štrúdl nebo zavařím, pořád je to lepší jak vykastrovaná jablka z obchodu bez chuti.

hodnocení

Má někdo zkusenosti s bioformatoxem? dá se bud namíchat a svodou a pokropit nabo posypat... nevím kde vsude jsou mraveniste-bude jich asi moc po zahrade ...pouzil to jiz nekdo? Pomaháto nebo jiný preperaát napr Loxiran, nechci ale dávat zádnou chemii... diky

doplněno 28.05.17 21:20:

tak mraveniste jsou uplne vsude pod kazdým kamenem, mravenci si pestují mšice na jablonich-listech a na bobu...na dvur dávám chemii druhý den ani jeden mravenec ale na zahradu chemii davat nechci, jeste jsem cetl tkz mravenci bufet ze bych to dal pod kryt po zahrade treba 10-20 ks? diky za zkušenosti...

Na mravence dobře funguje Biolit na mravence, fialovorůžové kuličky, které se dají tam, kudy chodí a postupně se dají takto zlikvidovat snížit jejich množství. Myslím, že mravenci jednou boj nad planetou vyhrají, u nás bojují statečně a houževnatě.

Co žere listy jabloně #4

hodnocení

0x

Jsou to mšice. Já měl mšice teďka na sloupové meruňkošvestce a začalo se to rozšiřovat dále. Koupil jsem insekticid (dle mého nic jiného než chemie nepomůže, pokud už je výskyt), který se jmenuje Karate ZEON 5 SC, namíchal 1,5ml na 8 l vody (tedy trochu víc než v návodu) a stromky postříkal. Za jeden den bylo po mšicích kompletně. Zatím je to krásně čisté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]