Nejste přihlášen/a.
0x
mravenci si často vytvářejí jídelny - vynesou vajíčka mšic, pak je požírají... - dejte si lepové pásy na kmeny stromů
0x
To by mohly býti mšice,
a mrkněte na Diviznáček zahradní nebo Kukléřka diviznová. Diviznáček je brouk a jeho larvy požírají listy a Kukléřka je housenka.
doplněno 29.05.17 07:05:
Proboha, to je čeština- mrchy nanosili, Jak jsem to mohl napsat? Samozřejmě že s puntíkatým šátkem chodil Ferda a ne beruška ![]()
To snad nemyslíte vážně, že slunéčko sedmitečné někam nosí mšice? To je naopak jeden z nějvětších bojovníků proti nim! Slunéčk naklade vajíčka tam, kde se mšice objeví a jeho larvy pak ty mšice likvidují. A taky mravenci, že se vyhýbají divizně, protože je chlupatá? To je dnes samý vtip. My máme každý rok na zahradě divizny a na jedné je třeba 5 různých živočichů a mravenci mezi nimi rozhodně nechybějí.
A jo, teď mi to došlo, to je myšleno jako mravenec! Tak se omlouvám, ale jinak my doma máme taky kolikrát mšice na jabloních a vůbec to neřešíme. Pokud květy nezmrzly, tak jsou vždy nějaká jablka, lepší uskladníme, z horších uděláme mošt nebo krouhanku na štrúdl nebo zavařím, pořád je to lepší jak vykastrovaná jablka z obchodu bez chuti.
Má někdo zkusenosti s bioformatoxem? dá se bud namíchat a svodou a pokropit nabo posypat... nevím kde vsude jsou mraveniste-bude jich asi moc po zahrade ...pouzil to jiz nekdo? Pomaháto nebo jiný preperaát napr Loxiran, nechci ale dávat zádnou chemii... diky
doplněno 28.05.17 21:20:
tak mraveniste jsou uplne vsude pod kazdým kamenem, mravenci si pestují mšice na jablonich-listech a na bobu...na dvur dávám chemii druhý den ani jeden mravenec ale na zahradu chemii davat nechci, jeste jsem cetl tkz mravenci bufet ze bych to dal pod kryt po zahrade treba 10-20 ks? diky za zkušenosti...
0x
Jsou to mšice. Já měl mšice teďka na sloupové meruňkošvestce a začalo se to rozšiřovat dále. Koupil jsem insekticid (dle mého nic jiného než chemie nepomůže, pokud už je výskyt), který se jmenuje Karate ZEON 5 SC, namíchal 1,5ml na 8 l vody (tedy trochu víc než v návodu) a stromky postříkal. Za jeden den bylo po mšicích kompletně. Zatím je to krásně čisté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.