Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spray na Slimáky

Od: japajp® odpovědí: 9 změna:

V neděli v Receptáři ukazovali spray na rostliny na bylinné bázi proti odpuzováni slimáků.Přišel jsem pozdě,už jsem to tedy nestihl.
O co se to tedy jedná?Nevíte jak se to jmenuje a o co jde?Nemáte s tím někdo zkušenost?Já jsem už z těch potvor zoufalý,máme jima zamořenou

celou zahradu.Jeto horší než mandelinka bramborová.granule nepomáhají. :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

play.iprima.cz/... granule na slimáky přírodní-fosfor-železo je to hned na začátku videa.

zajixxx*

Posolit ty potvůrky není asi humální, škoda :)

fidonet*
hodnocení

2x

Slimáci .. humus... takže z praxe: Pivo v kelímkách, hnusné, málo učinné, nakonec i drahé, protože jeden kelímek na 10m je málo, takže rozlít denně dvě piva za ( nevím kolik stojí ) třeba 20 kč x celá sezona není moc levné. Do kelímku teče voda, smrdí, ale pár slimáků to chytí. Zkoušeli jsme pilyny, popel, dřevené uhlí i jíné ptákoviny. Velmi malý učinek. Nakonec u nás vyhrály granule na slimáky. 6ádným jiným tvorům to nevadí, ani ještěrkám. Slimák ihned po snězení ... je "kapůt" jedno balení cca 100 kč a máme to na sezonu , ale to záleží na velikosti zahrady.

japajp, a jaké granule používáte? já upravdu vidím slimáta, jak granuli požužlá a do minuty je po něm. Mívali jsme jiné granule , ale ty byly opravdu neučinné. Zkuste jiný typ, jiného výrobce

hodnocení

Dobrý den,děkuji všem za odpovědi,či názory,případně další rady či návody jak na slimáky,kteří jsou lOOOx horší než mandelinka bramborová,JZDáci ji postříkali a doma jako děti jsme ji posbíraly ,babičky daly slepicím či spálily a bylo po mandelince,neexistovalo,aby tam ještě byla druhý den a další měsíc,prostě pořád celé léto i podzim.S těma slimákama je to o tom,že s tím nikdo nic nedělá už léta a hlavně že na to nic není.Leze nám to tu po skleníku,prostě všude nahusto.,dokonce jsem ho nachytal už i ve sklepě prevíta.To bych to pivo opravdu musel mít -těch jamek po celý zahradě,stejně jako ty granule -používám Ferramol,jenže co to sypu kolem zeleniny či rostlin,tak jsou granule sice pryč,ale rostliny taky poškozené.či okousané.Co to je platné,že nějakej chcípne,když zas přilezou jiní -další,jsem z toho zoufalý a i na..no víte co,když se třeba děláte s okurkama a i když jste tam dal před tím ty "slavné " granule,tak jdete a u už celkem větší hadovky máte uhryzaný stonek,tudíž okurka v háji,venku mám kadeřávek a jdu -prostředky /srdíčka/ vykousané,no řekněte zda by Vás to nena...!Proto bych uvítal,kdyby existoval nějaký postřík,aby jim to nešlo žrát,aby byl nechemický,což určite chápete.Proto bych chtěl vyzkusit ten sprey ,co říkali v Receptáři,ale moc si od toho neslibuji,já už s tím bojuju možná tak osm let a už m ně to štve,když si koupíte okurku,rajče,salát tak co si budem povídat,prostě to je bez chuti,rajčata absolutně nemají žádnou chut,okurka sice voní ale je bez chuti.Jak ty rostliny uchránit?Skořápky jak vaječné tak i z ořechů,písek,piliny,popel a podobný nesmysly neúúččinný-tak z toho jsem už vyléčený,díky,kdyby se zas někdo třeba ozval ,co na ně vymyslet, a co jsem mluvil s lidma,tak třeba jinde to nemají,tudíž tento problém neznají a ani si neumí představit.Jo a pro pana Fidonet-výrobce Ferramol,je W.Neudorff GmbH KG /SRN/opsáno s krabičky.

hodnocení

Ne, ne ne,odpovídám si na vlastní otázku,sprey s odpudivým účinkem na plže ,mšice ,svilušky je až na konci toho receptáře a protože mne to zajímá,tak jsem to ted našel na netu a znovu jsem si nechal právě kvůli tomu přehrát receptář,abych zjistil jak se to jmenuje.Ale nevím,kde to budou mít k sehnání.ty potvory mi ničí kde co./jmenuje se to Tymatol.Chtěl jsem se zeptat,zda to někdo nemá vyzkoušeno?,dík za jakoukoliv odpověd,/jen - sůl si dávat do půdy není dobrý nápad/.máme jich tu černo.,nahusto obalený rostliny a tím pádem poničené.už jsem zkusil vše co bylo na trhu,tohle je asi něco nového.,nevím,proto mne to zajímá.

hodnocení

0x

Pořad jsem neviděla, takže nevím. My stále sečeme trávu, aby se slimáci neměli kde ukrývat a množit. Hodně nám pravidelné sečení omezilo počet slimáků. O další se postarají granule, které sypu nejvíce k čerstvě vysazeným, nebo mladým sazenicím. Každodenním sbíráním večer se také sníží jejich množení a výskyt. Je to s nimi nekonečný boj.

hodnocení

Dobrý den,díky za názor,to my nemáme právě zahradu na trávu,většinou okrasné záhony s keřovitými trvalkami či keři,stromky,skalničkami,takže nejde vzít kosa a kosit.Třeba buddleja,listy obalené až nahoru slimáky,to samé i u ostatních okrasných rostlin,na okrasných travách,prostě všude,hrůza,také sbíráme,ale druhý den to samé,dřív byly je n večer a v noci a ted běžně i přes den,také sypeme ten Ferramol,jenže když zvlhne,tak zplesnivý,udělají se z něho/z těch granulek/malé bílé plesnivé kuličky,Ještě máme dvorek a tam další rostliny,když bych sypal všude,jak ukazují v televizi,tak bych musel mít toho Ferramolu celý pytel.Proto se stále pídím,zda není něco nového.Nevím jak už na ně vyzrát,vždyt i sadba je ted drahá,ve skleníku mi ted zrovna zlikvidovaly jednu už pěkně vzrostlou hadovku/taky jsem tam předtím sypal/.Měl jsem je i na rybízu a angreštu,dokonce i na jabloních na listech,žerou úplně ale úplně všechno i jedovaté rostliny,jak je jen možné,že na to nic-Nic nefunguje,to mne štve,a taky že s tím nikdo nic nedělá,opravdu horší než ta mandelinka,i ostatní lidé v našem městě si na toto stěžují,kdyby někdo něco věděl více,jak na ně,budu rád za jakékoliv rady či názory,díky.

hodnocení

0x

Dobrý den "Japajp." Vyzkoušejte na slimáky jednoduchý obyčejný prostředek. :) Malá kompotová miska, dá se do ní pivo, stačí polovinu. Udělá se díra a miska se s pivem zapustí zároveň s hlínou. Slimáky to opije a je konec. Ráno misku vyčistit a nachystat znovu. Dávám kolem kytiček piliny. Jen můj názor. Viky

hodnocení

0x

Souhlasím s Fidonetem. Také jsem zkoušela to pivo a limonádu a všechno možné. Nic z toho nefungovalo. Tedy hlavně to pivo vůbec nic. Že bych měla slimáky nealkoholiky? Také kupuji ty granule.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]