Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za chorobu melounu

Od: tadjana odpovědí: 6 změna:
Dobrý den
Chtěla bych se zeptat,mam male sazenice melounu a udelali se jim na listech male tecky. Mohli by jste mi prosím nekdo rict, co je to za chorobu.
Predem dekuji za odpoved

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dej fotku!

hodnocení

0x

Jo, fotka by byla nejlepší, ovšem s pěstováním melounu v našich podmínkách to nebude nejlepší, nejsou tady adekvátní podmínky a to ani na jižní Moravě.

Ale jsou, na jižní Moravě se melouny pěstovaly vždy a nám rostou odjakživa výborně (a to jich míváme opravdu hodně, berou si je i do obchodu). Nesmějí se ovšem předpěstovávat a vysazovat na pole coby sazenice. Potom mají poškozený kořenový systém a často to jde s nimi z kopce. A také nekupovat semena v sáčku - nejlépe koupit zralý meloun v obchodě a použít jeho semena (a potom už mít svoje).

doplněno 22.05.17 19:02:

A to je která část jižní Moravy? Já bydlím na Mikulovsku.

doplněno 22.05.17 19:19:

A jejda, Blanensko není zrovna jižní Morava - to je spíš Vysočina, minimálně co se týče pěstebních podmínek. A pokud máte blízko do vých. Čech, s jižní Moravou už to má jen oficiální územní spojitost...

Každopádně, u melounů a podobných plodin není v podmínkách Čr důležité, zda je to pár km na jih či na sever (protože republika není tak velká), ale spíš konkrétní podnebí toho kterého místa. Melouny se u nás nejlépe pěstují v nižších polohách, mají podobné nároky jako víno. A tam potom rostou opravdu dobře a zaručeně. Jinak je můžet zkusit vysít ještě letos.

Tak fajn, já jsem taky z jižní Moravy - i když kousek už začínají východní Čechy a neznám v našem okolí nikoho, komu by meloluny šly. Takže letos si schovám semínka a vyzkouším to příští rok. Díky za tip.

Blanensko.

tadjana
hodnocení

Já bych sem dala fotku ,jenomze jsem ten list odtrhla,ale jinak vim ,ze tady je to s melouny nic moc , ale zkousela jsem co to udela ,kdyz to naroubuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]