Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malí broučci pod květináčem

Od: sladek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

v půdě a pod květináčemi se mi to hemží takovími malími broučky, docela rychle běhají a skáčou. Taky jsou v půdě bílí červi podobné velikosti. Možná je to vývojové stádium takových malých mušek, které mi občas z kytek létají.

Jsou dlouzí asi1 mm - viz foto. Myslím, že se drží hlavně na vhčích místech. Vylezou hlavně po zalévání.

Nevíte náhodou, co je to zač a jak se jich zbavit?

Malí broučci pod květináčem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ryba*
hodnocení

0x
no aj mne sa teraz premnožili hlavne v robote dnes som ich šprcla okenou lebo toľko ich bolo na okne a iné po ruke nebolo ale zbavila som sa ich. AJ ja mám doma takýcto problém tie mušky by sa mali volaľ smutnice ak sa nemýlim a keď poleješ kvietok v kochliku máš také malé červíčky skôr také priesvitné ako biele a lieta ti kopu mušiek tak je to ono. Existujú nejaké prípravky ale tie zabyjú červíkov nie mušky na musšky sú také žlté lepiace papireik (dočítala som sa niekde) mne osobne sa nepodarilo tejto hávede zatiaľ zbaviť. Ale máš pravdu majú radi vlhko keď kvetinku nepoleješ červíky by mali zahynúť ale čo stými muchami?
JA som si to domov priniesla v Tesco hline ach jaj a odvtedy som sa toho nezbavila chodím a len zabíjam tak veľa šťastia a keby niečo zabralo tak daj vedieť. *plac*
Co to je nevím, ale o smutnice se nejedná.
sladek
hodnocení

Oni rostlinám asi nic nedělají, jen je dost nepříjemné je tam mít...
sladek
hodnocení

Když zabiješ červíky, tak much se zbavit už je snadné - ty lepivé papírky fungují dobře. Ale čím zničit červíky?
ryba*

Insekticidy

DIMILIN 48 SC , ENTOMITE , ENTONEM
ryba*
som študovala tie mušky doma tie tvoje chrobáčiky sa fakt nepodobajú na smutnice tie vyzerajú takto:
Malí broučci pod květináčem #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]