Nejste přihlášen/a.
Také se vám vytahuje gloxinie.Koukala jsem na obrázky co jsou na internetu a tam je to taková"přízemní"rostlina.Ta naše má každý rok asi 12-15 cm na výšku a přitom je na okně.Tak nevím čím to je.Květy jsou pěkné a velké..Netušíte třeba někdo? Děkuji.
Tak to by mne také zajímalo. Mám gloxínie dvě a už to jsou velké hlízy. A děje se přesně to, co popisuje cesmína. Vyrostou dlouhé šlahouny a poupata, ale ta začnou osychat. Kvete hodně málo. Ani se mi ji nechce jít fotit, protože mi leze na nervy. Já hlízy už vyhodím. Kvetla překrásně první tři roky a pak to je každým rokem horší a horší. Na světle je a pořád na tom samém místě, tak nechápu proč jí najednou přestalo stačit to samé svělo. A dělám pořád všechno stejně. Asi už jsou ty hlízy staré. Ještě mne napadlo je rozřezat. Než je teda úplně vyhodím. Na zimu je ukládám a na jaře dávám do květináčů.
goxínie se po odkvětu nechá zaschnout- ona si o to vyloženě říká a hlíza musí odpočívat ...zde si o ní je dobré přečíst...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.