Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,jeden ze skupiny rhododendronů mi nikdy nekvete,poupata malá a již v této době mu kolem poupat začínají bujně růst listy a niky nevykvete.Substrát pro všchny rostliny je dá se říct stejný,ale při zakládání jsem do substrátu vpravila granulát hnojiva na rhododendrony odhadem.Přemýšlím,jestli přece jen není něčeho více,když nevykvetl ještě nikdy a ty listy takhle výrazně narůstají,nebo je to druhem že rostou listy bujněji?Co zvolit případně za hnojivo.když dám již namíchané určené k rhododendronům,doplním i čeho je třeba příliš.není něco jen pro růst květů.alespon na příští rok?Jinak keř je s tmavězelenými listy,netrpí chlorozou,jen na některých jsou tmavě hnědé skvrny,které jsou též každý rok,nedokáži určit zda jde o chorobu a má vliv na květenství..Ještě toto prosím,ty poupat vytvoří takové ty šištice,které ale zůstanou jakoby hluché,nenadouvají sek rozkvetení,rostou jen do délky,nenabírají na objemu,jak je obvyklé,kdy pak najednou se pootevřou a ukáží barvu květu.jen rostou prostě do délky a nic,takže vlastně to jen působí jako že narůstají malé lístky kolem popěte,šla jsem se ted ještě podívat,omlouvám se,že jsem nejdřív popisovala bujný růst listů.děkuji za odpovědi.
První dvě fota jsou detajly tzn.popat,kde se vlastně poupě vůbec neutvoří,jen taková šištice vypadající ze uačátku jako poupě,ale pak z toho bláznivě rostou jen lístky.Třetí foto je sousedící rhododendron,který právě nakvétá a vždy je obalen květy a naprosto listy beze skvrn.Všiměte si prosím i na foto 1.a 2.,že tam tmavě hnědé skvrnky jsou.
Foto není (ve skupině jiných kvetoucích?), nebo i detailnější foto.? Může to být druhem, který brzo rozkvétá a jarní mrazíky, poupata poškodí. Není v zimě na stálém slunci?
foto zatím nemám,až jestli by mi dal syn,neumím to.Vůbec právě nevím u tohoto,jaký je druh.Ale co vím,že třeba Baden-Baden je choulostivý kvete duben-květen a ten mi kvete vždy,akorát letos,není divu,velmi málo,tam byla poupata jednoznačně namrzlá,ikdyž vcelku zelená,ted teprve zhnědla.Na slunci nejsou ,hned vedle něho je nádherný,kvete každý rok i po letošní zimě obalen.Budu se snažit o ta fota,zatím děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.