Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám kyselou pudu na zahradě

Od: jirsirbub® odpovědí: 20 změna:

Poradili by jste mi která rostlina,keř nebo strom má rád hodně překyselené,vlhké,méně slunné prostředí co já jsem zjistil tak jehličnany a thuje za odpovědi předem děkuji.Jirka

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Rododendrony(azalky)

JB

hodnocení

1x

Jen namátkou. Hortenzie, pieris, borúvky, mahonie

hodnocení

díky borůvky mě nenapadli,mohu přátelé poprosit o víc tipu

hnipirdo*

Hele, nemáš to za školní úkol? *smich*

Brusinky, liliodendron, řebčík kostkovaný, prvosenka, čechrava, ambroň, bobkovišeň, vlčí bob...

hodnocení

Cha ,domácí ukoly pro mě skončíli před 40lety,ted sem rád že umim na vindous vista napsat par řádku ale tohle je skvělej server nebo jak to pojmenovat,tady se člověk trochu vic doví,jinak vápno dobrý ale u nás to všichni s vápnem vzdali to by museli vápnit stále

radekk*

Zdravím, obecně vřesovištní rostliny.

paw*
17.05.17 11:03
hodnocení

0x
Povapnit.

an*
hodnocení

0x

Vše co je zde jmenováno a ještě i Hosty a z popínavých Lonicery.

hodnocení

0x

V tomto případě bych pěstovala Rododendrony.

pohanka*
hodnocení

0x

azalky, kapradiny, a to, co roste v lese a rašeliništích - sasanky, konvalinky, barvínek, vřes, borůvky a ty druhý, červený dobré na ledviny, taď mám výpadek ...brusinky?

pohanka, brusinky jsou výborné na močové cesty, ale asi tím pádem na ledviny.

manyy

Kolik pH je myšleno tím-kyselá půda?

pohanka*

Maky: Děkuji za upřesnění, takhle to je, pravda, na ty močové cesty. Už mi to někdy vynechává.

liska*

Brusinky brání uchycení bakterií v močových cestách, ale nepřehánět, podporují tvorbu ledvinových kamenů.

hodnocení

0x

Habr, pámelník, mateřídouška :)

doplněno 18.05.17 19:56:

Dajka - Tak to mně na chatě naopak mimo těchhle tří rostlin a rhododendronu neroste prakticky nic. Kupodivu ani ty borůvky. :(

jofa*

Jestli nemáte pozemek přímo na rašeliništi, tak vám tam půjde téměř cokoliv běžně pěstované v zahradách. Do jam pro výsadbu dejte běžný kompost a stačí.

Jo, to je pěkná odpověď, my máme taky kyselejší půdu - zjištěno i v laboratoři a máme na zahradě všechno, i krtka.

hodnocení

0x

Také mám kyselou půdu a pěstuji všechno. Ale já mám hodně slunce a to asi tazatel nemá. Píše vlhké a neosluněné prostředí. A to je myslím horší, než kyselá půda.

fram
hodnocení

0x

Azalka. Přidejte ke kořenům při sázení rašelinu. Bude blažená. Ale koukám, že to už poradili výše.

Fram, ale tazatel se neptá na azalku, on má překyselenou půdu. Takže k azalkám nemusí už přidávat rašelinu. On se právě ptal které rostliny mají rádi kyselou půdu. A mezi ně patří i azalka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]