Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce, prosím, má někdo zkušenost s molicema na fialce? Standartní postřik na molice se dát nemůže, protože tím listy poškodím (zalévá se do misky a nesmí se rosit). Zkusila jsem lepový pásek ...a nic.
Na lep se spíše přilepí smutnice ,než molice .Loni jsem je nastrkala do ibišků a nic se nechytlo.Pomohlo až pečlivé stříkání a omývání.Pokud nechcete stříkat,tak mi jeden pán poradil dravou vosičku.Jinak fakt nevím.Jedině pomačkat rukama a nejhorší listy otrhat nebo si pořídit jinou rostlinu.
Zdravím. Souhlasím s "an"; molice nesnášejí vlhký vzduch a průvan. Já bych opatrně přetáhla přes fialku igeliťák (aby se molice nerozlétly po okolí), vzala ji ven, a tam bez pytlíku molice vyhnala. Pak bych klidně pořádně celou kytku od spodu osprchovala (jedenkrát to snese) a až by oschla, dala bych ji do stínu opět s igeliťákem, protože se ještě asi vylíhnou vajíčka molic. A mimo to bych si odtrhla 2-3 pěkné, velké, vyzrálé listy, ty bych pečlivě ze spodní strany omyla, řapíky dala do vody a po oschnutí povrchu listů bych je píchla do květníku se substrátem a přiklopila sklenicí. Bude se pod ní držet vlhčeji, molicím se tam nebude dařit, fialka lépe zakoření, a pokud se náhodou ze zapomenutého vajíčka vylíhne nějaká ta muška, sklenice jí nedovolí napadnout jinou kytku a vy ty 3 listy lehce ohlídáte. Pokud původní fialka zahyne, budete mít novou. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.