Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Vyfotila jsem housenku. Nezabila jsem ji, protože pořád říkáte, že je každý tvoreček užitečný. Odnesla jsem ji na kompost. Ale mám takový divný pocit, že na jedné straně budeme zachraňovat každou breberku a pak to budeme zase houfně zabíjet chemikáliemi, až se to pěkně namnoží. Tak nevím jestli je správné letět s každou larvou a housenkou a do kompostu, aby chudinka nechcípla, když z toho pak bude nějaká potvora, která mi ožere úrodu.
No, pokud jsi jí dala na kompost, tak z ní asi nebude nic . Těžko tam najde potravu, která by jí vyhovovala. Ale zase je možné, že jí tam najde nějaký užitečný pták, takže to byl vlastně dobrý skutek
.
Tak děkuji oběma. Jofa, nehledej to, když to není nějaké krásnoočko, tak se s tím párat teda nebudu. Já jen abych tady nevraždila hezký motýlky.
Však nás matka příroda taky pro neužitečnost zahubí, až se jí bude chtít :D..
Jo a myslím, že jste zachránila housenku Drvopleně Hrušňového.. Je to pěkný noční motýl.. ale o jeho užitečnosti bych už raději pomlčela :D..
ria: Souhlas, že je to drvopleň hrušňový. Jak jsem psal, že mám vytypovaný 4 druhy, byl tam taky. Pravda, tento je docela krásný.
Nóó, tak to je pěkně užitečný motejl. Vyžírá a vyžírá pilnama ucpává své chodbičky, aby měly teploučko ty jeho dětičky. Tak teda to ne. A podle obrázku to byla ta housenečka. Ale šla jsem se podívat jak se jí na tom vyhazově daří, a viděla jsem že "natáhla brka". Já chci sluníčka sedmitečná, a hezké motýlky co jen poletují, sosají si nektar z kytiček a nic nepožírají. A taky se mi líbí takový veliký motýl, nebo to je spíš můra co vypadá jako kolibřík. Občas ho tady v noci vidím. Má dlouhý sosák a strašně rychle mrská křídlama. Já právě měla obavy, abych neusmrtila právě tohohle motýla. A také teda vůbec nechci bělásky.
Helejte děvčata, nerejpete jo! Zase máte plno roupů, venku je blbý počasí a tak se na mně chcete odreagovat, že jo? Jenomže já vám na návnadu neskočím...
Tak u nás je krásně, spadlo pár kapek, ale opravdu jen pár a celý den svítilo sluníčko , ale přes kopec (1 km ) lilo celý den
Tak tady včera krásně, najednou prudký déšť a tak pořád dokola. Teď je hezky jdu kutat na zahradu.
Tak jsem se podívala na netu jak ta dlouhozobka vypadá a jak se chová a je to přesně ona. Ona totiž také dělá dost velký rámus jak rychle kmitá křídly. Takže já ji slyším a letím ji pozorovat. Také jsem se koukla jak vypadá ta její housenka, ale takovou jsem tady nikdy neviděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.