Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, konečně plánuji začít pěstovat nějaké bylinky, mám k dispozici otevřený balkon
. Poradil by někdo, jak nelépe začít, které bylinky pěstovat venku a které raději uvnitř? Raději větší dlouhý truhlík pro více druhů, nebo každý samostatně? Vystačí malé květináče s průměrem cca 10 cm? Informace na netu se různí včetně zálivek a podobně, uvítám proto osobní zkušenosti. Ideálně bylinky, které mi hned nepojdou
, plánuji mátu, rozmarýn, pažitku, bazalku...
Děkuiji ![]()
Já, kdybych měla balkon, tak bych vymyslela na boční stěny vertikální zahrádku. Něco na tento způsob: asb-portal.cz/...
Kdyby to bylo příliš náročné, tak bych truhlíky pověsila na armaturovou mříž.
Prima prima. To jsem ráda, že se vám to líbí. Jak se, děvčata, obě, cítíte? ![]()
To vypadá krásně, už jsem poslala fotku příteli, jestli je to reálné... dům je totiž nově revitalizovaný včetně balkonů a nevím, jestli je rozumné do něj něco vrtat. Nicméně jste mi nasadila brouka do hlavy
.
Jestli vám zůstane proužek, malý nebo větší, dovedla bych si to představit v předsíni. Na odkládání šátků, rukavic, čepic, vodítka. A taky na klíče, když tam bude několik háčků. Ostatní jen přehodit nebo zajímavé klamerky (kolíčky)
Dobrý den, předpokládám, že Vaše snaha o pěstování bylinek (a zdravé stravování) má souvislost s "transformací"ženy v matku, resp Vaším stavem, který je opačný (tedy, jiný)
. Doufám, že to nebudete přehánět. Jinak, zkušenost je taková, že hodně zálivky (deště) = hniloba a sucho a moc slunka = zaschnutí. Viz odkaz je docela hezký článek (návod). Zdravím!
martinaa - mamka měla pro každý druh bylinky vlastní truhlík (květináč). Má to své výhody - různá potřeba zálivky, přehled o druhu bylinky, snadnější manipulace s menším truhlíkem a pokud nějaká zajde, tak se při likvidaci nezasahuje do kořenového systému jiných. Vyzkoušejte a uvidíte.
Hlavně si musíte pořídit ty truhlíky dva, protože jsou bylinky, které potřebují zalévat častěji a některé jen málo. Mezi ty málo patří rozmarýn.bobkový list a tymián a dejte je dost od sebe, rozrostou se.. Existuje zem pro bylinky i přírodní hnojivo. Co se týče pěstování na okně, tak to se mi nikdy neosvědčilo, dlouho nevydržely. A nezapomeňte, že chcete-li bohatý růst, musí se stříhat. Rovněž se mi neosvědčilo pěstování ze semen, taková petrželka pažitka byly ubouhoučké, lepší je zakoupit sazenice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.