Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte tuto kytičku?

Od: cituska* odpovědí: 13 změna:
Dostala ji jako dárek a prý by to měl být druh blázna (Tradescanti)
Poznáte tuto kytičku?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Tak toto je Ludisie na 100%. Dokonce Ludisia Discolor. Je to orchidej, která jako jediná neroste na stromech (terestricky), ale na zemi jako podrost. Tento druh patří mezi tzv. "drahokamy". Někde se jí říká "orchidej diamantová", protože když necháte prosvítit slunkem listy, třpytí se jako diamanty. Je vhodná pro začátečníky, snese chyby v pěstování. Vyžaduje polostín, dost vody a občas i přemokření, ale přísušky snáší hůř. Kvete malými něžnými bílými kvítky v zimě od přelomu prosince a ledna a květ vydrží nejméně 2 měsíce. Má sladkou vůni. Pěstuje se v substrátu kyselejším - vhodný je substrát pro muškáty. Přesazujte, až je květináč vyplněn kytkou. Váš květník obsahuje ne 3 rostlinky, ale 1, která má 3 kmínky.

Přikládám fotky, jak mi kvetla. Ida

doplněno 09.05.17 21:17:

Ještě doplním. Ludizíe nesnáší přímé slunko, ale má ráda vlhký vzduch. Prospívá jí postavit květináč na kamínky, které jsou v misce s vodou. Tak, aby odpařující se voda vlhčila okolí kytičky.

doplněno 09.05.17 21:21:

...nemáte zač. Přeju vám, ať vám kytička pěkně vykvete a dělá vám radost. A těším se na zprávu...

Poznáte tuto kytičku? #2
Poznáte tuto kytičku? #3
cituska*
hodnocení

idanova...Moc děkuji za rady. Ale já mám opravdu tři rostlinky...ona mi kamarádka ustřihla tři výhonky a dala.Já nechala chvíli ve vodě a potom nasadila. Raději to pěkně rozesadím do správné hlíny a svou kamarádku budu informovat že nemá doma žádného blázna ale vzácnou rostliku:)

Jsem moc vděčná za správné určení a pokud mě pokvete tak se vám pochlubím zdravím a přeji pěkný večer Věra -cituska*palec*

cituska*

idanova..Hlásím že moje Ludisie se má čile ke květu.Přikládám 2 fota a mám z ní velkou radost.

Přeji krásné svátky vánoční Věra

Poznáte tuto kytičku? #4
Poznáte tuto kytičku? #5
idanova*

@cituska, kvetení Ludisie svědčí o vaší skvělé péči a já vám to moc přeju a gratuluju*palec2*gratuluju*palec* gratuluju*palec2* Ida

cituska*

idanova,:)Moc děkuji a ze *srdce* mě těší Vaše gratulace. Jsem na úspěch pyšná a už teď mě dcera i snacha žádají o výhonky.Podle mě si chvíli počkají až zaroste celý květináč*co*

sebod*

Cituško, ta kytka je úžasná a Ty taky, že jsi sem dala nové fotky s poupětem :)

cesmina*
hodnocení

1x

Mě teda na první pohled napadla Ludisia .Takže se přikláním k ní, jak už je psáno přede mnou.

sebod*
hodnocení

0x

Mohla by být. Ale mohl by to být i nějaký pepřenec.

emilka12*

Ani voděnka ani pepřinec.Je to orchidej.a proto potřebuje málo vody:)

doplněno 09.05.17 10:18:

Ludisia

sebod*

emilko, Ty jsi teda dobrááá *palec*

emilka12*

já ji mám taky :) První jsem utopila protože jsem nevěděla co to je a druhá roste docela dobře :)

*palec*

cituska*
hodnocení

emilka12...koukla jsem na to a mohla by to být uvedená orchidej...tak ji asi přesadím do správné hlíny,budu méně zalévat a více hnojit a počkám co udělá.Děkuji moc:)

Jéjda a mám nechat ty tři pohromadě nebo nasadit každou zvlášt?

liska*
hodnocení

0x

Ona to bude opravdu nejspíš nějaká Tradescancia / voděnka/. Je jich mnoho druhů. Já mám např. Trad.chlupatou s fialovými kvítky a v práci jsme měli hladkou s širokými bílými pruhy.. Usuzuji z toho stonku a postavení listů, i když ten ubrus trochu mate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]