Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: lili65* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
mám na Vás otázku, nedávno jsem byla ve Vídni a často jsem narážela na tuto rostlinu, avšak po snaživém hledání nemůžu nikde najít název, nevíte ho náhodou Vy? Děkuji za odpovědi :)

Co je to za rostlinu?
Co je to za rostlinu? #2
Co je to za rostlinu? #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

4x

Víme ;) je to wistarie a je nádherná.

hodnocení

2x

Vistárie - často se pne po různých pergolách, či stavbách - kolem oken, dveří...Je moc hezká, kvete asi touto dobou. U nás se pnula po zadní stěně zámku, než ji zahradník odstranil. Proč, nevím.

Je zajímavé, že roste i jižně od nás, pozorovala jsem ji na Korfu, kde byla hojně rozšířená. Květy ale byly drobnější a ty hrozny menší, než u nás. Možná jiný druh. A kvetla hojně v srpnu, to už jsou vistárie v Čechách dávno odkvetené. Jaga.

lili65*
hodnocení

Děkuji moc všem, je opravdu nádherná, divím se, že jsem o ní dříve neslyšela! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]