Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petrklíč - jak jej pěstovat

Od: katuskaa odpovědí: 5 změna:
Dobrý den. Koupila jsem si květinu. V obchodě s názvem Petrklíč. Chci se vás zeptat jak se o ní mám starat, jak ji zalévat, kolik potřebuje světla a jestli je to pouze jednoletka atd. Děkuji předem za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

katuskaa
hodnocení

Ještě dodatečně přikládám Foto
Petrklíč - jak jej pěstovat
ukulele*

Pokud si koupíte koncem roku nebo brzy na jaře v květinářství kvetoucí petrklíče, počítejte s tím, že se budete z jejich květů těšit pokud budou v květináči, ale ne na zahradě. Když je vysadíte do záhonu, přežijí rok a zmizí. Jsou totiž vlastně náhradou řezaných květin a jsou určeny ke krátkodobé dekoraci bytu. Nejsou mrazuvzdorné jako vytrvalé petrklíče kvetoucí na zahradě a vymrznou. Pro pěstování venku jsou totiž vhodné jen původní odrůdy . Pro pěstování v záhomu si vysejte petrklíče sami a budete odměněni polštáři kvetoucích květin, každým rokem se rozrůstajících k Vaší spokojenosti.
Stanoviště: světlé místo bez přímého slunce, čím chladnější, tím déle vydrží
Pěstování: udržujeme vlhkou zeminu, rostliny nesnášejí přemokření.
Množení: jemná semínka vyséváme obdobně jako petúnie, technika výsevu jemných semen je zpracována na stránce výsev petúnií. Vyséváme na podzim, přezimujeme a přesadíme do záhonu
Ochrana před škůdci a chorobami: vzhledem ke krátké trvanlivosti koupených květin nemají škůdci a choroby čas na útok na květinu. Pokud by zežloutly listy, rostlina byla přelita

vypůjčeno z : pelargonie.cz/...

lenkab*
Mě vydrží v obyváku tak 14 dní,pak chudák dodělává(je na něho moc teplo)Dám ho někam do chladna a v květnu zasázím na skalku.Už tam mám 4,nějakým zázrakem nevymrznou!Ale květy mají zakrslý-ale nechávám je žít :o)
jaja28*
Tak to už jsme dvě, kterým se asi dějí zázraky. *ee* Všechny petrklíče, které si z jara koupím nakvetlé, pak po dokvětu vysazuji na zahradu a věřte nebo nevěřte - další rok opět vyrostou a kvetou. *tanec*

hodnocení

0x
Umístěte ji na vzdušné, světlé, ne však slunné místo. Dobu kvetení prodloužíte teplotou okolo 10 - 12°C v místnosti s nízkou vlhkostí. Udržujte zeminu mírně vlhkou, přemokření či naopak vysušení kořenového balu škodí. Zalévejte měkkou vodou a občas podpořte tekutým hnojivem. Rostlina je jednoletá, ale při dobrých podmínkách se doba kvetení protáhne na tři měsíce. Odstraňujte zvadlá květenství, budou se pak vytvářet další nové květy. Rostlina se množí semeny, která se vysévají v červnu. Kvete již po čtyřech měsících...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]