Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Medvědí česnek se chystá kvést

Od: babajaga® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám medvědí česnek, nic moc. Teď se chystá k několika květům. Mám ho nechat kvést, nebo květy raději otrhat, aby rostlinu zbytečně nevysilovaly? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já bych je tam nechal. Když nic moc, tak alespoň ať vykvete. U čerstvě nasázených tulipánů taky neotrháváte květy. Nenechte však tvořit semena. Po odkvětu květenství pryč.

doplněno 05.05.17 23:33:

Když je nic moc, předpokládám, že je nově zasázený. Letos bych ho tvorbou semen nenechal vysilovat a od příštího roku ať se semení jak chce.

hodnocení

2x

Paní jaga, u nás medvědí česnek roste v háječku prakticky hned za našim domem.Ještě před 14ti dny jsem na něj chodila,ale teď už kvete a listy jsou touto dobou taky už nic moc.Květy nikdo neotrhává a přesto vyrostou následně opět na jaře čím dál větší koberce této zdravé rostlinky. Teď už to nebude dlouho trvat a česnek vám zmizí úplně( celý se zatáhne). Rychle schne a cibulky přežijou v půdě až do následujícího jara.Je zcela zbytečné květy otrhávat, protože rostlinu neoslabují, medvědí česnek je samovýsevný a jestli ho máte zasazen na vhodném místě ( ve stínu a vlhkém prostředí, nejlépe pod řídkými listnatými stromy nebo keři) , tak se vám začne pěkně rozrůstat. Hezký den*slunce*

hodnocení

2x

Tak já je utrhnu a sním jen tak, nebo si jima posypu chlebíček namazaný pomazánkou z pečeného vepřového a škvarků. Mňam. nebo si je přidám do hotové polévky, prostě podle toho jak se mi to šikne. Jsou víc aromatické než ty listy a je to zdravé. Zrovna tak jím květy šnytlíku, už se na ně těším, právě nyní už jsou pěkné lodyhy s květy, ale ještě nejsou rozvité. Ty někdy jenom opláchnu a chroustám při chůzi po zahradě.

hodnocení

0x
Schválně ho nechávám a doufám že vysemeni a rychleji se tím rozroste. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvědí česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]