Nejste přihlášen/a.
Již druhým rokem se stává, že dlouhé květenství červeného rybízu se při nasazování kuliček stane polovičním? Čím to je?
Mám angrešt napadaný americkým padlím vykopat. Přesto, že jsem ho na jaře ošetřila padlí se objevilo zase.
Děkuji za radu Helena
Při vlhkém, nebo deštivém počasí dochází ke špatnému opylení. U rybízu se to stává. Záleží jakou odrůdu angreštu pěstujete. Některé jsou náchylné a některé odolnější. Pěstovat by se měl na slunném místě a nehnojit moc dusíkem. Mám dobré zkušenosti s přípravkem BIOTON. Napadené větvičky odstřihněte a angrešt postříkejte Biotonem. Napadené plody pokud se postříkají včas, tak sice zůstanou flekaté, ale při umytí se to odloupne. Než se rozhodnete angrešt vykopat, tak vyzkoušejte napadené části ostříhat + postřiky.
Dobrý den "Heleno." Jen k angreštu. V žádném případě bych ho nevykopala. Postřik proti americkému padlí, se musí udělat brzo, hned jak naraší první lístky. Používáme Bioton. Podle návodu, postřik opakujeme několikrát, než nasadí plody. Je důležité, přidat do postřiku trochu Jaru.
Nyní, když už má angrešt padlí, tak bych všechny špatné plody otrhala i špatné větvičky ostříhala a vyhodila do popelnice, aby se dál nákaza nešířila. Keřík můžete postříkat. Na podzim prosvětlit korunu angreštu, zkrátit. Na jaře začít brzo s postřikem. Postřik je na přírodní bázi. Jen můj názor.
doplněno 21.05.13 23:28:Pozor, padlí může dostat i Černý rybíz, nebo Josta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.