Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo, co je to za rostlinu? Byla prodána jako rostlina vhodná na skalku...
Děkuji
Zdravím. Tak toto je Lewisia Cotyledon "hybrid" = Lewízie Květnatá. Vidím, že ji máte v květináčku, čerstvě koupenou. Prodejce ji vystavil hodně studené sprše, taky ji ochutnal slimák, to poškodilo listy. Je vhodná na skalku, ale musíte ji zbavit substrátu, ve kterém byla prodána a pak ji vsadit do písčito-kamenné, štěrkovité země mezi větší kameny s přídavkem trochochy humusu a rašeliny. Voda, jen velmi "občasná" musí omočit kořeny a okamžitě odtéct. Nesnáší vápník, potřebuje kyselou půdní reakci. Také nutně potřebuje chránit před deštěm do listové růžice. Vyžaduje zacházení jako s kaktusem. Je to moje nejmilovanější kytička. Ida
Moje sousedka je měla též a když jsem k ní chodívala na pokoukáníčko, tak jich měla na skalce několik. Kvetou krásnými, jemnými, pastelovými barvami. Aby nebyly ani za deště v mokru, tak okolo nich postavila z kamenů ohrádku a na ni položila sklo. Po dešti sklo sundejte. Je s tím více práce, ale odměna je moc hezká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.