Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se startováním nové sekačky

Od: requied® odpovědí: 21 změna:
Zdravím,
koupil jsem novou sekačku s benzínovým motorem a jeden člověk ji prostě nedokáže nastartovat.
Musí se ručně přidat "plyn"přímo na motoru a pak teprve sekačka naskočí. Více a lépe je to vidět na tomto videu: v=Qfk10ZaefUU
V manuálu se sice píše o ovládání sytiče, ale na sekačce nic jako sytič prostě není.
U staré sekačky taky sytič nebyl a startovala normálně.
Nesetkal jste se někdo náhodou s podobnou "závadou"? Než budu řešit reklamaci tak bych chtěl vědět na čem jsem.
doplněno 03.05.17 14:03:

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Viděl bych to na špatně seřízený motor, pokud tam není nějaká jiná finta...reklamovat...co je to za motor? Neznám takový, co je na videu...

doplněno 03.05.17 14:59:

Tato sekačka zlobí?

hodnocení

Motor je čistá čína, GERMAN 5hp.
když ale už naběhne, tak běží čistě a bez problémů.
doplněno 03.05.17 15:02: ano to je ona...
doplněno 03.05.17 15:02: ano to je ona...

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tam není vidět žádný pohyb táhla plynu až pak po ruční pomoci. předpokládám, že je to tedy špatně poskládané a poštelované.

vernon
hodnocení

0x
Na té páce bude někde elektrický "chcípací" kontakt. Asi bude v klidové poloze seplý a tím je vypnuté zapalování.
hodnocení

chcipak je společně s brzdou motoru ovládaný tahlem na rukojeti.
to co je videt na videu je čistě automaticke ovládání plynu na základě zátěže motoru. nic jiného k tomu připojené není.

hodnocení

0x

Když přitáhnete tu páku před hlavní rukojetí, tak by se současně měla pohnout ta plynová páčka, kterou na videu postrkujete, aby to chytlo. Podívejte se, zdali je tam nějaký lankový převod, který by chtěl upravit.

hodnocení

To propojení by muselo být někde uvnitř motoru.
Táhlo od rukojeti je na druhé straně motoru a nijak s tímto není spojené.
Na druhou stranu na staré sekačce to taky propojené není.
Jinak na jiném fóru jsem dospěl k závěru že je to opravdu blbě složené.
Táhlo které ručně postrkuju dopředu, by asi mělo být při chcíplem motoru tažené do předu pružinou (plný plyn) a po nastartování by to měl zátěžový regulátor stáhnout.
Na táhle jsou 2 pružiny a obě to teď táhnou dozadu. V neděli se na to půjdu podívat a vyzkouším jestli to nejde otočit.

hodnocení

0x

zde je pohled na motor, část regulace. spodní pružinu lze zaklesnout asi do dvou poloh...není start lepší ani po " nacucání 3x"benzínu?

doplněno 03.05.17 20:15:

Páka je v dolní části nasazena na hřídelku a zajištěna šroubem s maticí...stačilo by tento šroub částečně uvolnit a mírně posunout páku dopředu a doánot zpět...ale až po důkladném označení stávajícího stavu (ryskou, nesmývatelným fixem, apod.), aby se případně dala dát páka do původní polohy...ale toto by mělo pomoci...

doplněno 03.05.17 20:20:

oprava

mírně posunout páku dopředu a dotáhnot šroub v nové poloze páky...

hodnocení

Čerpání benzínu má vliv jen na první start, pak už se nic nemění.

Když spodní pružinu dám do spodní dirky tak se sice zvýší otáčky běžícího motoru, ale stejně nejde nastartovat.

doplněno 03.05.17 20:10:

Takhle vypadá ta horní pružina...

Vypadá že není kam jinam ji zaháknout, takže maximálně by šla přišponovat

doplněno 03.05.17 21:14:

V neděli vyzkouším všechny možnosti a snad to rozchodim :)

Jako nejhorší variantu vydím přidat tam ruční táhlo plynu. Sekačka je na to připravená a možná by se někdy i hodil.

Problém se startováním nové sekačky

Přiznávám, že jsem ne úplně přesně popsal postup dne 03.05.17 20:20; myslel jsem to tak, že je třeba po povolení svěrného spojení pootočit mírně hřídelkou doleva a zajistit v nové poloze; doufám, že páčka má aretaci a neposune se vrchní části více doprava...ale to zjistíme až při zkouškách...

hodnocení

Tak jsem teď zkoušel všechno možný co zde padlo a ani ťuk...
Prostě musím chvilku ručně držet tu páku vepředu a pak ji pomalu pouštět.
Takže sekačka asi pojede zpátky k prodejci.

hodnocení

0x

Sytič je ta krabička černá--je tam takový gumový čudlík.Musíte několikrát pomačkat a pak zkusit Já to mačkám nějkdy i 20x a pak chytit tu páku na rukojeti a zatáhnou pořádně i několikrát po sobě, až to chytně Pokud to nechytá opět pomačkat ten čudlík-sytič. Také jksem nevěděla kde je nějaký sytič.

hodnocení

Ten "čudlík" není sytič, ale palivové čerpadlo.

Pokud nevíte o co jde, tak nepište... Je to ztráta času nás všech.

Ano ,je tam takový čudlík a to je ono,,ale bez toho nechytne sekačka

doplněno 07.05.17 18:02:

Jak jsem psala,také jsem to nevěděla ale je to tak,,,,,a uvidíte -že jsem měla pravdu...volala jsem do obchodu a tam mi to jasně ukázali, Nikoho tady neoblbuji...vážený vlastní zkušenost a hjednoduchá.

Problém se startováním nové sekačky #2
hodnocení

"ale bez toho nechytne sekačka"ano nechytne... ale pouze poprvé.Je nesmysl aby když mezi sekáním vypnu sekačku, tak abych musel pokaždé 20x mačkat čerpadlo.Není to můj první a jediný stroj na benzín, takže vím jak se sekačka má startovat.

regul,,,nedělejte se chytrý zas až tak je to má zkušenost,,,ano musím i po sobě někdy moc x mačkat až to chytne.I když jsem ženská nemusím být no však víte co...

doplněno 07.05.17 18:38:

,,nasrat jak tu někdo píše je asi Einstein...hold chlap no co více říct,,Já jsem zrovna včera poprvé sekala a musela jsem xx mačkat chytráci

ať je to co chce ale je to tak

donno
hodnocení

0x

nasrat do ruk a nepustit k vodě.

hodnocení

0x

Předmět Re: Dotaz od Stanislav
Odesílatel PHU GERMAN Łukasz Szebesta
Adresát Stanislav

Datum St 20:22

Psal jsem "obchodníkovi" I-les.cz:

Uživatel Stanislav, se zeptal na : Benzínový motor GERMAN pro sekačky 5HP OHV 64mm - .

Dobrý den, u této sekačky je problémový start, nelze nastartovat; pomůže jedině druhá osoba, která trošku posune táhlo zátěžového regulátoru dopředu, pak lze šňůrou motor nastartovat. Kde je chyba? Případně taky zašlete manuál k tomuto motoru, nákres sestavení

Děkuji

A odpověď

Dobry den

Mate pripojene lanko ku motoru?

S pozdravem Lukas

Takže jsem doplnil dotaz na dodavatele, čekám na výsledek...

doplněno 17.05.17 10:36:

Dodavatel "se prozatím" neozval, ani po urgenci...co dodat...

hlavně, že jste se sekačku zprovoznil...ať skoro sama seče...

hodnocení

Dostal jste odpověď na tu otázku?

Já jsem se na reklamaci nakonec vykašlal a sekačku zprovoznil svépomocí...

Jako těsnění z obou stran karburátoru je taková hodně tvrdá guma a někudy to asi přisávalo a podtlak z motoru nedokázal nasát dostatečné množství benzinu.

Takže jsem těsnění podmázl silikonem a od té doby sekačka startuje dobře na zatažení a bez neustálého mačkání pumpičky.

doplněno 17.05.17 10:55:

Včera jsem sekal přerostlý trávník 15-20cm husté mokré trávy... ani jednou se nezadusila a narve úplně plný koš.

Oproti mountfieldu co jsem měl do teď je mnohem silnější - ten už při téhle velikosti nezvládal.

Problém se startováním nové sekačky #3
manyy

requied®, hochu měl by sis nechat patentovat podmáznutí toho těsnění.Já jsem letos už koupil novou sekačku protože jsem se s problémem cupování sekačky potýkal už loni, nakonec po 16 letech provozu by měla nárok na odpočinek a podle rady jsem tedy podmázl těsnění z obou stran, nyní mám sekačky dvě...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma startování sekačky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]