Nejste přihlášen/a.
Letos se mi po zimě nepodařilo vzpamatovat vzpřímené pelargonie které se mi dařilo přezimovávat dobrých osm možná i vice let.Byly krásné velkokvěté a zakoupené v Hornbachu.Kde nakupujete pelargonie vy a kde mají v obchodních centrech kvalitní?Už jsem pár krát koupila i od zahradníka, a je mi záhadou ale zimu nikdy nepřežily.A co v Polsku dají se koupit kvalitni.Díky za radu.
To je záhada, mám je roky, vždy na jaře je vyndám z truhlíku, odstraním tak půlku bořenového balu i s hlínou a přidám novou. Koupila jsem je v trhu. Ted mám nový bílý, koupila u zahradníka...možná je rozdíl, kdy vypestkují ze semínek a kde z řízků, tedy přezimuju je chladná svetlá místnosdt, občas zálivka, ne moc, zatím dobrý. V obchodním centru nekupuji, z trhu jsem spokojená.
Zdravím. Jsou šlechtěny stále novější hybridy, které mají čím dál hezčí květy, ale jsou stále choulostivější na zimní přelití. Stačí zálivku 1x přehnat a jsou v háji. K tomu dlouhá letošní zima, která trvá prakticky doteť a poškození, většinou uhnití, je natotata. Jediná rada, zalévat co nejméně, a pokud je venku zima "neslunečno", stačí ještě méně. Ida
Takže prostě jsou až moc přešlechtěné, to je jako u některých druhů pejsků, obyčejný "voříšek" je většinou zdravý celý život a ti vyšlechtění trpí stále na něco, vylézají jim oči a kdo ví, co jim stále ještě je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.