Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opadávají plody angreštu

Od: spu odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo prosím, proč opadávají plody částečně zralého angreštu?

některé mají na sobě důlky a později vysychají.

Děkuji za odpověď

SPU

Opadávají plody angreštu
Opadávají plody angreštu #2
Opadávají plody angreštu #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

1x

Nemůže to být z horka, že by je slunko tak opeklo? To má jen ten jeden stromek, nebo je problém u více? Jinak nemáte stromkový angrešt ostříhaný, má zbytečně dlouhé větve.

doplněno 03.07.17 09:15:

Je to na těch nejtmavších a tmavá přitahuje slunko.

pohanka*

Souhlasím, slunko upeklo, mám upečené žluté maliny /ty na sluníčku/ ty schované pod listy jsou dobré.

Přikláním se také k poškození sluncem (byla slabá ozonová vrstva) v kombinace s kolísavou půdní vlhkostí.

hodnocení

0x
Před pár dny se prehnaly kroupy, vám se vyhnuly? Mám přesně takové višně plné doliku.

hodnocení

0x

Já si myslím, že je to suchem. My jsme doma, angrešty, které na slunku dozrávaly, zalévali. A to tak, že vydatně.

jofa*

Rovněž se domnívám, že je to nedostatkem vláhy a ani bych se nedivil. Víte co spotřebují ty tůje, kousek za plotem, vody? To jsou vysavače na vodu. Že angrešt trpí, bych se ani nedivil.

doplněno 03.07.17 11:16:

A jak píše liska, na jaře zkrátit. Tady jsem Vám dal obrázek.

doplněno 04.07.17 08:32:

liska: Tak to určitě s Vámi souhlasím, že je třeba mnoho výhonu více pokrátit. Dal jsem obrázek pro udržovací řez všeobecně. Já docela nerad dávám radu co udělat s tím nebo oním, když člověk u toho není a nevidím to na místě. Někdy to jde, jindy těžko přímo určit zásah.

Opadávají plody angreštu #4
liska*

Jofa, ten stromek nebyl nikdy stříhán, nemá téměř boční větvičky, musí se rozkošatit Já bych zkracovala razantně vše dlouhé klidně víc, jak o třetinu. Ten Váš obrázek je o starší, už zapěstované korunce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]