Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevíte někdo prosím, proč opadávají plody částečně zralého angreštu?
některé mají na sobě důlky a později vysychají.
Děkuji za odpověď
SPU
Nemůže to být z horka, že by je slunko tak opeklo? To má jen ten jeden stromek, nebo je problém u více? Jinak nemáte stromkový angrešt ostříhaný, má zbytečně dlouhé větve.
Je to na těch nejtmavších a tmavá přitahuje slunko.
Souhlasím, slunko upeklo, mám upečené žluté maliny /ty na sluníčku/ ty schované pod listy jsou dobré.
Já si myslím, že je to suchem. My jsme doma, angrešty, které na slunku dozrávaly, zalévali. A to tak, že vydatně.
Rovněž se domnívám, že je to nedostatkem vláhy a ani bych se nedivil. Víte co spotřebují ty tůje, kousek za plotem, vody? To jsou vysavače na vodu. Že angrešt trpí, bych se ani nedivil.
A jak píše liska, na jaře zkrátit. Tady jsem Vám dal obrázek.
liska: Tak to určitě s Vámi souhlasím, že je třeba mnoho výhonu více pokrátit. Dal jsem obrázek pro udržovací řez všeobecně. Já docela nerad dávám radu co udělat s tím nebo oním, když člověk u toho není a nevidím to na místě. Někdy to jde, jindy těžko přímo určit zásah.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.