Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to?

Od: kurt odpovědí: 12 změna:

Prosím o identifikaci neznámé rostliny,takto mi roste už skoro rok.Stále nasazuje od středu nové drobné listy ale kvést asi nemá v úmyslu.

Co je to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Listy mi připomínají pelargonii. Proč Vám nekvete teda netuším *nevi*.

doplněno 29.04.17 09:39:

Taky by to mohlo být tohle. Ale originál text je anglicky (což neumím), takže přikládám strojový překlad.

Gotu kola prospěje zdraví jako nervový tonikum, který je zvláště doplňující a omlazující pro centrální nervový systém a užitečný pro uklidnění nervových poruch a chronické úzkosti.

Je to jeden z nejlepších léčivých adaptogenů a rasajanských bylin používaných po staletí jak v tradiční čínské medicíně, tak v indickém bylinném systému Ayurveda.

Ventilátorové listy rostliny gotu kola (Centella asiatica) jsou nejsilnější částí běžně spotřebované jako čajová infuze nebo jako sušený prášek. To je také považováno za "mozkovou tonikum"užitečné pro zlepšení paměti, duševní bdělosti a koncentrace.

doplněno 29.04.17 09:42:

Tak ještě jeden odkaz v češtině.

Co je to? #2
kurt
hodnocení

Děkuji,opravdu to vypadá na Gotu.Svědčí pro to fakt,že jsem si původně v Číně objednal orchideje a vyrostlo tohle.Škoda,že to nechce kvést.Když jsem zjistil,že to není orchidej,tak jsem ji totiž dlouho trápil v miniaturním květináčku a zalil vždy až těsně před smrtí.Teď se mi té rostliny zželelo a přesadil jsem ji do většího a takhle začala blbnout,nesnáší přímé slunce a potřebuje dost vody.

cesmina*
hodnocení

2x

Myslím si ,že by to mohl být ten Pupečník asijský- gotu cola.

liska*

Koukla jsem na to, je to ten Pupečník asijský - gotu cola. Píšou, že významná léčivka, půdopokryvná , ale nesnese mráz. Takže do květináče, prý nejlépe závěsného. A Cesmíně bodík.

hodnocení

0x

A jak jste k ní přišel? Mně to totiž silně připomíná plevel který mám na zahrádce a nemůžu se toho zbavit. Přesně takto to roste. Stonky s listy vyrůstají z trsu. nikdy jsem to neviděla kvést a ani o to nestojím. Ale to je jen můj dojem z fotky. :)

jojo,taky s nim bojuji,to bude asi nejaky domaci klon:)

kurt
hodnocení

Je to z Číny,původně to měly být orchideje.

Aha, tak už tomu rozumím. Ze semen orchidejí nevyrostla žádná, ale připletlo se jim do pytlíčku semeno plevele a to jediné vzklíčilo. Já také objednávala jako ďas letos semínka a také se mi stalo, že mezi semeny petůnií se nejlépe dařilo semínkům plevele. U mne to byl naštěstí jetel, takže jsem ho ihned odhalila a dál nepěstovala. :-D

doplněno 30.04.17 08:54:

Ale teď jsem se koukala na odkaz od "magdon" a myslím si, že je to ta rostlina. Takže vlastně máte něco lepšího než orchideje. To já na tom jsem hůř. Mně žádná vzácnost nevyrostla. Ale není všem dnům konec, ještě budu vysévat jiná semena z Číny, třeba se také dočkám milého překvapení jako Vy.

kurt
hodnocení

Kdepak jedno semínko,všechna byla stejná.Objednal jsem tři druhy,z jedněch semen vyrosly ibišky,mimóza a toto.Já už to objednávání semen z Číny beru jako sport,nikdy nevyroste to co si objednám,tedy když pominu zeleninu,ta je vždycky v pohodě.Mám taky problém se sadbou hlívy ústřičné.Objednal jsem už třikrát od různých prodejců,místo mycelia poslali semena a vyrostla mi věc se kterou si taky nikdo neví rady.Když ty listy rozemnu mezi prsty voní jako anýz,máta řízlá naftou(snad,tu vůni znám ale nemůžu si vzpomenout).

Co je to? #3

Tohle co máte v misce mi přijde jako nějaký druh netykavky. Já také objednávala zelinu a saláty a dýně a okurky a další. Něco mi pěkně vyrostlo a já blbec to dala do foliáku a zapomněla přikrýt a jak mrzlo, tak polovina omrzla. Jsem osel korunovaný.

bekycek*

Ty vrchní listy mi připomínají podzemnici olejnou

liska*

A nemá to v květináči hlízu, bramboru? Že by to byl nějaký druh bramboříku. Ten takto nasazuje. Jen ty listy má sice tvarem podobné, ale tmavší a hladké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]