Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předloni jsem koupila 4 keříky rybízu - 2 červené a po jednom černý a bílý. Loni už měly několik rožniček, i letos vypadají nadějně.
Černý a bílý jsou v pořádku. Na obou keřících červeného jsem ale objevila, že některé listy jsou takové podivné. Jsou na nich tmavě fialové skvrny, vypouklé, jako bradavice. Zespod listu není nic - žádné pavučinky apod.
Nevíte někdo, prosím, co mým keříkům rybízu je a jak se toho zbavit? Děkuji - Jaga.
1. fotka -list svrchu, 2. fotka - list z rubu.
Já také listy otrhávám. Jinak ten postřik uveden v prvním příspěvku je k ničemu když do něj nedáte jar. Jak je totiž každému známo, tak když naliji olej do vody tak olej plave na povrchu a tudíž budu postřikovačem stříkat vodu a tu když vystříkám tak si olejem ucpu trysku atd. Prostě olej ve vodě nerozmícháte. Jinak ten správný postřik jsem letos aplikovala a vypadá to, že to výrazně pomohlo. Je to na všechny přezimující škůdce, ale teď je asi už je pozdě.
Tady máte návod na příští rok:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.