Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škůdce na rybízu

Od: babajaga® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

předloni jsem koupila 4 keříky rybízu - 2 červené a po jednom černý a bílý. Loni už měly několik rožniček, i letos vypadají nadějně.

Černý a bílý jsou v pořádku. Na obou keřících červeného jsem ale objevila, že některé listy jsou takové podivné. Jsou na nich tmavě fialové skvrny, vypouklé, jako bradavice. Zespod listu není nic - žádné pavučinky apod.

Nevíte někdo, prosím, co mým keříkům rybízu je a jak se toho zbavit? Děkuji - Jaga.

1. fotka -list svrchu, 2. fotka - list z rubu.

Škůdce na rybízu
Škůdce na rybízu #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nomad*
hodnocení

3x

Botanik nejsem a ani nebudu, ale zato umím googlit. :)

zahradkari.cz/...

hodnocení

Díky, Nomade, já zas neumím googlit, ale zato umím upéct dobrou vánočku. Každý umíme prostě něco.:)

Jinak dík za radu, posílám bod! Jaga.

nomad*

Upřímně, raději bych uměl tu vánočku. Googlení mě nenakrmí. :-D

hodnocení

2x

Dobrý večer,babajaga.Jestli nejsou ještě moc přemnožené,radím jejich rychlou lividaci, protože mohou na rybíz přenést různé choroby.

hodnocení

0x

Zdravím, žádná vážná choroba - mšice. :)Nevšimla jsem si, že "nomad" už určil

hodnocení

0x

Já to mívám každý rok otrhávám to ,,,jsou to mšice..

doplněno 25.04.17 11:22:

no vážná choroba ,,,,mít zamšicovaný keř je nezdravé,,ale je to běžné..někdo to stříká a někdo jen otrhává a pálí.

Také napadené listy otrhávám, na úrodu to nemá vliv ... (na moji).

haninka*
hodnocení

0x

Já také listy otrhávám. Jinak ten postřik uveden v prvním příspěvku je k ničemu když do něj nedáte jar. Jak je totiž každému známo, tak když naliji olej do vody tak olej plave na povrchu a tudíž budu postřikovačem stříkat vodu a tu když vystříkám tak si olejem ucpu trysku atd. Prostě olej ve vodě nerozmícháte. Jinak ten správný postřik jsem letos aplikovala a vypadá to, že to výrazně pomohlo. Je to na všechny přezimující škůdce, ale teď je asi už je pozdě.

Tady máte návod na příští rok:

ceskatelevize.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]