Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit konkrétního plevele v trávě

Od: zahradnicek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

na zahrádce se nám po letošní zimě objevil nový plevel a velmi se mu daří. Vypadá vzdáleně jako malé hluchavky s fialovými květy. Je nízký a rozrůstá se plazivě do stran. Jak se mu dá bránit, resp. zbavit se ho, s díky a pozdravem Zahradníček.

Jak se zbavit konkrétního plevele v trávě
Jak se zbavit konkrétního plevele v trávě #2
Jak se zbavit konkrétního plevele v trávě #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

2x

Pokud nechcete mít trávník hladký a zelený jako kulečníkový stůl, nechte kvítky růst a kvést. Sekačka je trochu srovná na výšku, ale u země budou růst a kvést i dále. Včely budou mít sladkou pastvu i po odkvětu stromů. Někteří zahradníci sekají půl zahrady a na druhé nechají sedmikrásky včelám a posekají druhou část zahrady se sedmikráskami a kvetoucími rostlinami až zase vykvetou na té posekané. Navíc vám i váš plevel kryje zem před vyschnutím a tráva, která skrz něj prorůstá nevyschne. Berte to tak, že je to příroda, že je to pěkné, že to do trávníku patří. Pokud nejste estét, který trávník polévá chemií, která všechny ostatní rostliny spálí a zahubí a zbyde tak jenom jednodruhový obdovovaný trávník.

floro*
hodnocení

1x

Jakýmkoliv selektivním herbicidem na trávníky - Discus, Bofix a pod.

hodnocení

0x

To je bylinka popenec břečťanolistý a vůbec bych se nezbavovala, protože je mnohem lepší než tráva. Dělám z něho sirupy, přidávám do čajů i nádivek. Máme ho také v trávě a když se začne sekat, tak krásně omamně voní. Je dobrý proti kašli, na dochucení čajů bez chuti, škoda ho likvidovat. Dokonce jsem z něho viděla v cizině celou plochu místo trávníku - dorůstá malé výšky a nemusí se sekat.

hodnocení

0x

já jsem se zbavi dvouděložných plevelu jednoduše-spletl jsem si postřiky a místo bofixu, všechno jsem stříknul randapem.od té doby mám zákaz pečovat o trávník kromě sekání, a zjistil jsem,že mi ty rostliny vlastně vubec nevadí.stejně je to marný boj asi jako s hraboši.

hahanaj*
hodnocení

0x

Tady se všechno ví a copak je tohle za plevel v trávníku, kdo pozná a poradí.Díky

Jak se zbavit konkrétního plevele v trávě #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]