Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Petržel ,,Kudrnka,,

Od: ruze® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Zasadila jsem si do opravdu velkého květináče-průměr cca 30 cm hustě petržel ,,kudrnku,,abych měla celý rok čerstvou nať do polévky nebo na brambory. Vyrostla hustě ,je asi 3-4 cm vysoká,mám ji nějak protrhávat nebo nechat tak hustě na sobě,když ji chci jenom na nať.?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

3x

mě nikdy v květináči pořádně nerostla, jen v záhoně a spíš stín

To je fakt, že v květináči je taková nedomrlá, s tou venku se to nedá srovnat. Ani pažitka, kterou vyryji pěknou ze záhonu, pak v květináči moc neroste. Lidi si vždy koupí květináč rychlených bylinek a pak to vyhodí a zase si koupí nové. Známá nasela semínka do záhonu před domem s více byty, pěkně to rostlo , ale pak jí to nějaká baba vyhodila, že to není květina.

hodnocení

0x

Nechejte ji tak.Kudrnka časem ještě zhoustne,neprotrhává se.Vždy ustřihněte potřebné množství a nechejte usušit.Někdo i zamrazuje.Ona potom ještě dorůstá.

Bez ní a bez pažitky nedám ani ránu ;)

hodnocení

0x

Vše o pěstování petrželky kudrnky si přečtěte zde : ireceptar.cz/...

Petrželku jsem se snažila také vypěstovat v květináči, ale bohužel s nevalným výsledkem.Nikdy nebyla tak pěkně rozrostlá a aromatická jakou mívala na zahrádce moje babička. Radši jsem začala používat petrželku hladkolistou.

hodnocení

Děkuji vám všem za odpovědi,zatím je krásná,hustá,každý den ji ,,rosím,,tak uvidím,aspoň mám na balkóně trochu zeleně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]