Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od tety jsem na narozeniny (11.3) dostal tuto palmu. Nevím přesně o co se jedná ale myslím že je to phoenix canariensis ale nejsem si jistý. Od té doby jsem ji zalil asi dvakrát nebo třikrát a ještě jsem ji nepřesadil. Listy začali trochu žloutnout a konce hnědnout. Vypadá divně, je kostrbatá. Na listech jsou někde sem tam bílé tečky které se dají normálně umýt. Co mám dělat? Tuhle palmu bych si nikdy nekoupil protože se o ni neumím starat a doma nemám příliš dobré podmínky. Dar jsem nemohl odmítnout a tváři jsem se při něm šťastně ale v duchu jsem si říkal (sakra tohle mě určitě zhyne). Porádíte mě nějaké rady ohledně téhle rostliny? ¨Máte s tím skušenost?
PS: přikládám foto
jj. Mám zkušenost. Palma začne medovat a lepit a pak se na ní objeví puklice. To jsou takové malé, přisedlé, placaté, šestinohé a neodbytné potvory.
Já jsem takovéto palmy podědil rovnou tři. Věc jsm vyřešil tak, že jsem je odvezl na Okresní správu sociálního zabezpečení, naaranžoval jsem je do vstupní auly a rychle jsem zmizel.
Cykasy napadá ponejvíce vlnatka.To jsou ty bílé tečky na listech.Nejlepší prostředek na ni je pesticid Mospilan.
Zde máte podrobný návod na pěstování.
Nevyhazujte jej,je nádherný
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.