Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Když má semeno napsáno, jen mateční květy?

Od: viky® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Potřebovala bych poradit. Koupila jsem semena okurek do foliovníku. LINDA F1 Hybrid. Když jsem se dívala na netu, co je to za semena, je tam napsané, že semena mají jen samičí květy. Co to znamená? Musí být květy opylené? Bez včeliček nebudou okurky? Děkuji za odpověď. Viky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Okurky do fóliovníku jsou užší a delší, něž ty polní, ale mají šlechtěním odstraněnu nahořklou chuť. Pokud máte osivo, které má jen samičí květy, znamená to, že musíte do fóliovníku přidat několik semen (rostlin), které budou mít květy samce, kvůli opylení. Bývají v sáčcích označených "MIX". Ale je vhodné dodržet stejnou sortu = LINDA F1, aby bylo zaručeno, že vám samčí i samičí rostliny pokvetou ve stejnu dobu. Pokud zvolíte jinak, mohli by se samci a samice v kvetení minout a nedošlo by k oplení. A bez opylení nebudou plody. Ida

hodnocení

Dobrý den. Děkuji za vysvětlení. Už jsem si koupila semena okurek " Hadovky" Viky

ccc*
hodnocení

2x

Těžké hledání, první odkaz na seznamu. semo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]